Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2311877

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Med tanke på den enorma kritik om inkompetens osv som alla våra sportchefer har utsatts för härinne genom åren, så fattar jag inte varför kritikerna isf är förvånade över alla misslyckade värvningar?
Vore det isf inte mer logiskt att man INTE är förvånade om en inkompetent sportchef gör en dålig värvning? ;-)
Vore intressant att se en sammanställning från en objektiv och utomstående bedömare där man gått igenom samtliga lags nyförvärv dom senaste säg 10 åren och bedömt hur många misslyckade värvningar resp lag har gjort.
Då hade vi kanske fått en mer nyanserad bild när det gäller ifall våra misslyckade värvningar har varit så enormt mkt fler jämfört med hur det sett ut hos övriga lag.
En sån sammanställning blir ändå svårtolkad eftersom den inte tar hänsyn till resp lags ekonomiska förmåga att värva, sportchefernas yrkesskicklighet, lagets attraktivitet osv osv.
Tippar på att Brynäs isf och i jämförelse med övriga lag ligger nånstans som förväntat
när det gäller träffprocenten på mindre lyckade värvningar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Det är nog ingen som tvivlar på att andra lag också misslyckas med värvningar. Brynäs har förmodligen lyckats bättre med det än alla SHL-lag som åkt ur. Men ser man till resultaten de senaste 20 åren är det väl ingen tvekan om att dåliga rekryteringar är en orsak, förmodligen den största, till att Brynäs hamnat på den undre tabellhalvan 15 av 20 gånger. Om det nu stämmer att Brynäs har pengar för en topp-6 placering.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge:
Jo det är sant, men det är väl samtidigt så att våra sportchefer ansetts varit inkompetenta pga just dåliga värvningar. Men förstår din poäng.

Självklart svårt att vara objektiv även om en försöker. Dock får jag för mig att det ofta chansats en del på värvningar och att man inte hängt med i utvecklingen gällande scouting och rekrytering. Tror inte att Brynäs till exempel scoutade Sigalet ordentligt (med ordentligt menar jag fancy stats, referenser osv.) utan de såg honom göra ett fint slutspel med Frölunda och lastade på med en skottkärra med pengar. Senare visade det sig att Frölunda hade jobbat väldigt hårt, drivit på och utvecklat honom då han inte själv hade det drivet. Tror att detta togs upp av Sanny/Svensson för något år sedan.

Förutom "våra egna" typ Rödin och Bertilsson har vi i många fall misslyckats när vi värvat mer etablerade namn från andra klubbar. Tror man stirrat sig blinda på tidigare framgång utan att ta hänsyn till några andra faktorer. T.ex. Genoway, Sigalet, K Berglund, P Berglund, N Lundgren, E Fälth, Harju, Somervuori m.fl.

Sedan finns det till viss del framgångar också, t.ex. Pudas, Ollas, Westerholm x2, men oftast inte de som varit stora namn på förhand utan som fått en fin utveckling och blivit bra.

Att större namn i mångt och mycket misslyckats (med tanke på förväntningar och troligtvis lön) får iaf mig att tro att scoutingen varit aningen bristfällig, att man (Sundlöv..) gått på enbart namn och tidigare framgång.

Sen kan det, som du skriver, vara en enögdhet hos mig som fan som troligtvis inte ser misslyckande värvningar i andra föreningar på samma sätt (kommer dock direkt att tänka på Peter Holland i DIF som var en fruktansvärt dålig värvning..).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: jag bryr mig väldigt lite HUR det ser ut i andra lag...Det får gärna gå åt skogen för dem alla så går det bättre för oss.
Det är en sportchefs ansvar att sätta ett slagkraftigt lag på isen och brynäs har genom åren haft en ganska hög svansföring när det gäller målbild och den har inte rimmat med placeringar de senaste åren.
Med det kaos kring tränare sportchefer o konstiga värvningar och dåliga placeringar när vår SHL plats hängde på några få ynka mål så ska man kritisera och ifrågasätta oavsett om DU nu kommer att prata om att vi inte vet...inte har alla förutsättningar osv..Det är om Carl Lidbom sa..Trams...
Kommentera