Brynäs IF

723730 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2311887

Sv: A propósito de nada
Huge:
Jo det är sant, men det är väl samtidigt så att våra sportchefer ansetts varit inkompetenta pga just dåliga värvningar. Men förstår din poäng.

Självklart svårt att vara objektiv även om en försöker. Dock får jag för mig att det ofta chansats en del på värvningar och att man inte hängt med i utvecklingen gällande scouting och rekrytering. Tror inte att Brynäs till exempel scoutade Sigalet ordentligt (med ordentligt menar jag fancy stats, referenser osv.) utan de såg honom göra ett fint slutspel med Frölunda och lastade på med en skottkärra med pengar. Senare visade det sig att Frölunda hade jobbat väldigt hårt, drivit på och utvecklat honom då han inte själv hade det drivet. Tror att detta togs upp av Sanny/Svensson för något år sedan.

Förutom "våra egna" typ Rödin och Bertilsson har vi i många fall misslyckats när vi värvat mer etablerade namn från andra klubbar. Tror man stirrat sig blinda på tidigare framgång utan att ta hänsyn till några andra faktorer. T.ex. Genoway, Sigalet, K Berglund, P Berglund, N Lundgren, E Fälth, Harju, Somervuori m.fl.

Sedan finns det till viss del framgångar också, t.ex. Pudas, Ollas, Westerholm x2, men oftast inte de som varit stora namn på förhand utan som fått en fin utveckling och blivit bra.

Att större namn i mångt och mycket misslyckats (med tanke på förväntningar och troligtvis lön) får iaf mig att tro att scoutingen varit aningen bristfällig, att man (Sundlöv..) gått på enbart namn och tidigare framgång.

Sen kan det, som du skriver, vara en enögdhet hos mig som fan som troligtvis inte ser misslyckande värvningar i andra föreningar på samma sätt (kommer dock direkt att tänka på Peter Holland i DIF som var en fruktansvärt dålig värvning..).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Håller med i mycket, särskilt angående Sigalet och Genoway.
Båda kunde glänsa mkt tack vare en bättre omgivning i Frölunda men kunde inte riktigt leva upp till de mer dominerande stomspelare dom var värvade för i hos oss.
Sen vet vi som sagt inte hur marknaden såg ut och vilka vettiga alternativ vi hade och som ville komma hit. Det är mkt som överlag ska stämma mellan spelare och det nya laget när nån byter arbetsgivare, inte minst sociala saker.
Vissa lag har helt enkelt bättre sportchefer än andra, bredare kontaktnät i scouting, bättre ekonomi, osv osv. Jag är tillräckligt ödmjuka för att inse vilken förmån vi supportrar ändå har, som öht HAR ett SHL-lag som trots allt har uppvisat ett bra facit dom senaste 20 åren, jämfört med många andra lag.
Om man nu hellre uppskattar enstaka och glesa framgångar i form av guld eller finalserier med dippar däremellan, istället för ett jämnare uppträdande över tid men aldrig eller sällan några guld eller finalserier.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Du har en poäng, men Somervuori var ingen flopp i Brynäs. Tvärtom en succé.

Brynäs har gjort många bra värvningar genom åren, men också många dåliga. De senaste årena har man nog inte varit tillräckligt bra på att ha en plan för varje spelare och för dåliga i scoutingen. Lindelöf och Zetterberg är bra exempel på det, Lindelöfs skridkoåkning var alldeles för dålig, Zetterberg var långsam och en rollspelare som man helt enkelt inte gav rätt roll. Karlkvist hade tokfloppat i Oskarshamn också om han hade satts i en fjärdekedja, vilket många bedömare har varit inne på.

En spelare som Patrik Berglund blev inte kvar i Djurgården, men Brynäs blivande sportchef "tjatade hål i huvudet" på att få honom till Gävle. Det kan vara värt att reflektera över nu när samma person ska renovera om truppen.
Kommentera