Brynäs IF

723731 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2312633

Sv: A propósito de nada
Huge: Här är Bifs kortsiktiga plan angående att sätta förväntningar på en förening och lag....denna plan sattes 2019

Vinna fyra SM guld de kommande 10 åren.

Först och främst det kortsiktiga, den berömda treårsplanen där Brynäs ska om tre år:
Både herr- och damlaget ska spela SM-final.
Ha ett publiksnitt på 6200 personer
Omsätta 180 miljoner kronor (idag ligger det på dryga 150 miljoner)
Ha ett eget kapital på 22 miljoner kronor, förra bokslutet redovisade på 14 miljoner

man kan ju se ett vi kommer att ha 1 rätt .våra damer... Sen kom ju Coronan osv...tack o lov fick Campese o Sundlöv gå...O PA...

Det hade ändå varit ett JÄTTEFIASKO om bif hade varit i kval i år igen...
Att hamna på 11-12 är dåligt
Att hamna på play in..bra.

Jag tycker det visst går att jämföra med Malmö om vilka målsättningar och förväntningar man har. FBK sparkar sin tränare när de låg på play in och nosar på top 6.
I Brynäs ska vi va nöjda om vi slipper kvala...Det är uruselt tänk och det visar vilka mesiga naiva medgångssupportrar det finns i denna förening.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Naiva medgångssupportrar? Vilka menar du?

Jag tog en titt på truppen inför säsongen och insåg att jag är glad och nöjd om vi undviker kval med detta laget. Om det gör mig naiv så är jag väl naiv i så fall. Och tänker uruselt.

Är jag nöjd med lagbygget inför säsongen som gått? Självklart inte. Snarare otroligt missnöjd. Brynäs ska vara en förening som slåss i slutspelet varje säsong. Men då måste det satsas och med tanke på felrekryteringar och kontrakt som är åt helvete för långa och för dyra så kommer det nog ta några år innan vi är där.

Kan inte allt om hur man river kontrakt etc men det blir nog en enormt dyr historia om vi från ena säsongen till den andra ska bryta ett tiotal kontrakt som ska ersättas med dyrare och bättre spelare.

Hur gjorde Rögle? JAEG borde gå på prao där några veckor.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Problemet med Brynäs är ju också att man har haft en nedåtgående kurva som pekat mot Allsvenskan. Den här säsongen klarar vi oss från kval, men rent krasst hade det räckt med en formsvacka i slutet av säsongen för nytt kval. Det är små marginaler. Den här säsongen har Brynäs nästan klarat sig helt från skador på nyckelspelare, trots att vi vet vilken skadehistorik spelare som Rödin, Bertilsson och Scott har. Med deras "normala" skadenivå hade säsongen kunna blivit väldigt annorlunda, det är trots allt bara ett fåtal matcher som skiljer Brynäs från kvalspel i slutändan.

Om man ska kunna slippa bottenträsket måste man givetvis göra stora förändringar i truppen, inte minst eftersom många spelare är äldre och bara kommer att bli sämre till kommande säsonger.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Att ta upp Campese och hans snackande nu känns ju lagom intressant med tanke på att hans chefer, Styrelsen, tack och lov också är utbytta. Campese var ett stort ego enligt mig, det fanns entusiasm men den var inte helt verklighets förankrad. Han blev ännu mera fel med en svag styrelse. Att Sundlöv är borta, tack!

Kan tycka att om vi kommit 13/14 under säsongen hade det varit ett fiasko med tanke på laget. Att komma 11/12 är acceptabelt med tanke på var vi kom ifrån och att bli bättre dvs 10 ok/bra.

Jag tycker att den stora utmaningen för nya ledningen kommer nu. Nu måste man våga byta ut stora delar av laget som bevisligen inte är bättre än att hamna i de nedre regionerna av tabellen.

Kom ihåg vad Abbott bröderna gjorde i Rögle när man byggde om Rögle när t ex klubbikonen tillika lagkaptenen Liljewall fick lämna tillsammans med många andra som inte passade in i det lag man ville bygga. Den tydligheten skulle jag vilja se i Brynäs going forward. Vi får se om Brynäs har den mognaden/styrkan. Emil Molins vara eller inte vara är för mig ett kvitto på detta!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Totalt ointressant vad Brynäs högt ställda förväntningar var under Campese för ett par år sen eller vad FBK:s värvningar under säsongen har med saken att göra: vi debatterar denna säsong och förväntningarna som experter och supportrar till Malmö resp Brynäs har haft på basis av främst värvningarna och därmed lagens förväntade slagstyrka och ifall vår
Den som på allvar påstår att Brynäs resultat utifrån förväntningarna på laget isf har varit ett lika stort fiasko som Malmös utifrån deras betydligt högre ställda förväntningar, kan inte mena allvar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63:
Det har snackats om en ny plan ett tag. Status oklar. Eller mesig.
Kommentera