Brynäs IF

723764 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2392821

Sv: A propósito de nada
Peja: ja det är grym skillnad på J20 och SHL. Man skulle behöva ha ett HA-farmarlag där man kan utveckla de yngre spelarna som i NHL/AHL.
Av de som inte är supertalanger är det svårt att veta hur de kommer att utvecklas. Som du skriver har många varit ner och vänt i HA en eller flera säsonger.
Tex Westfält (22) och Bjurström (24) har haft helt olika utveckling. Westfält efter 3 säsonger i HA nu gör det bra i FBK medans Bjurström är i HE Hudiksvall. De hade ungefär samma produktion i SHL för Brynäs.
Birgersson och Westfält är båda född 2000. Birgersson hade kunnat haft en bättre utveckling i HA likt Westfält.
Och nu när inte KHL är aktuellt som får till följd att både SHL och HA är bättre är steget ännu större från J20 som gör att yngre spelare behöver något år i HA för att ta steget till SHL.

Jockster : om rätt spelare dyker upp kan säkert en värvning vi aktuell.
Det är 7 matcher och sedan uppehåll. Här kan man match toppspelarna och de som är hetast hårdare då det kommer ett uppehåll för att slippa göra en Tom Wandell.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Carlo: Ja, fast Bjurström var ju en teknisk spelare, lite av en offensiv spjutspets, medan Westfält var en storvuxen tvåvägscenter som var bättre defensivt än offensivt. Så om de hade liknande poängskördrar i Brynäs så var det smickrande för Westfält, skulle jag säga. Fast om man jämför hur dom var sista året i Brynäs med dagens motsvarigheter, så skulle jag säga att Westfält var en bättre spelare än dagens Birgersson, och att Ljungkrantz - men inte Kvist - är en mer talangfullspelare än Bjurström.

Dessvärre är ju dagens Allsvenska för starkt för att man ska kunna ha farmarlag där. Tror det gäller att bygga relationer med spelare som man släpper, så som man gjorde med Ersson när han gick till Västerås, eller skriva flerårskontrakt med spelare och låna ut - som Rögle gjorde med Daniel Ljungman.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Carlo:
Troligtvis är Rödins skada värre än vi anar...
Rödin har varit självklar i tidigare säsongers målprotokoll,,
Tror att skadan hämmar honom i skyttet...
Kan ta tid att läka
Kommentera