Brynäs IF

723753 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2392831

Sv: A propósito de nada
Carlo: Ja, fast Bjurström var ju en teknisk spelare, lite av en offensiv spjutspets, medan Westfält var en storvuxen tvåvägscenter som var bättre defensivt än offensivt. Så om de hade liknande poängskördrar i Brynäs så var det smickrande för Westfält, skulle jag säga. Fast om man jämför hur dom var sista året i Brynäs med dagens motsvarigheter, så skulle jag säga att Westfält var en bättre spelare än dagens Birgersson, och att Ljungkrantz - men inte Kvist - är en mer talangfullspelare än Bjurström.

Dessvärre är ju dagens Allsvenska för starkt för att man ska kunna ha farmarlag där. Tror det gäller att bygga relationer med spelare som man släpper, så som man gjorde med Ersson när han gick till Västerås, eller skriva flerårskontrakt med spelare och låna ut - som Rögle gjorde med Daniel Ljungman.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: om man skulle ha farmarlag i HA skulle man troligtvis behöva stänga båda ligorna. Det är en annan diskussion.
Så det återstår utlåning. Då gissar jag att man skulle behöva skriva 2+1 års kontrakt och sedan låna ut över den tiden till olika HA föreningar.
Men sedan gäller det att ha en god relation med alla spelare som försvinner efter J20 och följa upp.

Apropå en diskussion från gårdagen så läste jag detta av Galna Fågeln ang LL
En bra deal fick i alla fall HV71.
I kontraktet som var värt en bra bit över 250 000 dollar netto, så fick HV71 bara betala halva beloppet. Timrå fick därmed bara ut nio matcher på de pengarna, men å andra sidan så frigör man miljonbelopp
Kommentera