Brynäs IF

723269 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2421493

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är ju det jag menar. Timrå har fyra riktigt bra hemvändare i bra ålder som väljer att vända hem samma år. Typ de ända fyra de hade ute i världen också. Kan inte bedöma Nubbens kompetens utifrån detta. Likaså Jacobsson förra året.

Jag håller med, scoutingen är väldigt viktig och det känns som att den varit undermålig länge. Det är en faktor som kommer att avgöra Alcéns och hela ledningens kompetens över tid.

Att rekrytera bra spelare såsom t.ex. Sklenicka (som jag förmodar att de flesta av oss inte kände till innan) är ju pga av kontakter från nya tränare. Självklart ska det utnyttjas för att undvika att köpa grisen i säcken i största möjliga mån. Tycker att det är klockrent att göra så (varför gå över ån för vatten). Men det får ju självklart inte bli på bekostnad av att man inte tittar längre än de kontakter man har.

Sedan vet ju inte vi (i alla fall inte jag) hur det kommer sig att t.ex. IKO lyckas gång efter gång med "okända" spelare. Kan vi med säkerhet säga att det inte finns någon tidigare koppling mellan någon i IKOs sportsliga ledning och t.ex. Soumela? För oss som inte är IKO fans så ser det ju ut så, men för ett IKO fan ser det kanske likväl ut som att Sklenicka är ett "okänt fynd" som Brynäs scoutat? Bara en tanke.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: ... men Nubben och Jacobsson tar inte bara in hemvändare. Hanzl och Rattie var exempelvis extremt viktiga för att Timrå skulle lyckas säkra kontraktet förra säsongen. Om Brynäs hade besuttit en bredare kunskap om marknaden hade man vaskat fram någon bra forward inför säsongen, istället för att bara kolla på Manners gamla spelare (Saku M, Komarov) och Alcéns tidigare lagkamrater. Du begränsar marknaden om du agerar på det sättet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Elias Pettersson är kanske ett namn du känner igen? Senast han va i SHL vann han allt som gick att vinna som spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: känns tyvärr som en försäsongsrepris ikväll, 7-2 till Timrå. Tror inte rödda o larsson kommer prestera i första matchen efter skada utan kommer som vanliga behöva ett par matcher för o återfå powern men vem vet hoppas såklart man har fel.
Kommentera