Brynäs IF

723252 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2421487

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Hemvändare är de enklaste värvningarna. Ta bara Silfverberg till nästa säsong. Om han återvänder eller inte beror helt på om han bryter sitt NHL-kontrakt och bestämmer sig för att flytta hem. Om han bestämmer sig för att flytta hem blir det Brynäs oavsett vem som är sportchef. Sponsorerna skulle utan problem gå in med pengar om det blir en ekonomisk fråga.

Det som SHL-klubbarna behöver från sportcheferna är att scouta fram spelare. Alltså i Brynäs fall behöver man scouta fram spelare för att kunna bredda kikarsiktet istället för att bara värva Alcéns gamla lagkamrater och tränarnas gamla adepter. Kan han hitta en ny Bissett, en ny Gunderson etc? Hittills har väl alla spelarna som Brynäs har lagt relevanta pengar på under Alcén antingen spelat med honom eller haft någon av tränarna förut? Lite typiskt att det blev just Karhunen som ersatte Veini och att Danielsson är aktuellt nu. Kikarsiktet är litet.

Självklart är inte Alcén SHL:s bästa sportchef. Då hade han hittat bättre spelare utan "connection" inför den här säsongen, inte genomfört alla förlängningarna och inte förlitat sig på att spelare som Kvist och Birgersson skulle hålla som truppbreddare. Super-prioriteringen av målvaktssidan när forwardssidan är så tunn är också märklig.

De som tycker att Alcén är en bra sportchef får gärna förklara varför. Är han bra på att hitta spelare? Är han bra på att bygga lag? Är han bra på att hantera medier?

Jag tror också att Alcén, likt massvis med andra personer, skulle kunna bli en bra sportchef med rätt erfarenheter, men det var ju urbota dumt att ge honom jobbet direkt från isen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Det är ju det jag menar. Timrå har fyra riktigt bra hemvändare i bra ålder som väljer att vända hem samma år. Typ de ända fyra de hade ute i världen också. Kan inte bedöma Nubbens kompetens utifrån detta. Likaså Jacobsson förra året.

Jag håller med, scoutingen är väldigt viktig och det känns som att den varit undermålig länge. Det är en faktor som kommer att avgöra Alcéns och hela ledningens kompetens över tid.

Att rekrytera bra spelare såsom t.ex. Sklenicka (som jag förmodar att de flesta av oss inte kände till innan) är ju pga av kontakter från nya tränare. Självklart ska det utnyttjas för att undvika att köpa grisen i säcken i största möjliga mån. Tycker att det är klockrent att göra så (varför gå över ån för vatten). Men det får ju självklart inte bli på bekostnad av att man inte tittar längre än de kontakter man har.

Sedan vet ju inte vi (i alla fall inte jag) hur det kommer sig att t.ex. IKO lyckas gång efter gång med "okända" spelare. Kan vi med säkerhet säga att det inte finns någon tidigare koppling mellan någon i IKOs sportsliga ledning och t.ex. Soumela? För oss som inte är IKO fans så ser det ju ut så, men för ett IKO fan ser det kanske likväl ut som att Sklenicka är ett "okänt fynd" som Brynäs scoutat? Bara en tanke.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Brynäs känns lite som Mighty Ducks, med Alcen istället för Gordon Bombay.
Filmen slutade dock bra.
Kommentera