Brynäs IF

723318 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2426961

Sv: A propósito de nada
bradberry: hastigheten på passningarna måste gå upp också. Slå enkla snabba passningar i PP, till slut öppnar boxen upp sig. Blir jobbigt för försvarande boxplay att vrida sig hela tiden.
När boxen börjar öppna upp sig då slår man den avgörande passningen till en skytt som kan skjuta direkt. Ljungkrantz, Kinnvall bland annat.

Idag har brynäs ett statiskt PP. Timashov, Palve framförallt ska göra den avgörande passningen självmant, blir stillastående med pucken och letar pass i 20 sek. Slutar oftast med att de får press på sig och slår chansning som resulterar i att boxen rensar.

Måste försöka backa ut långt i början när man slår runt passningarna (då får boxen jaga-jaga), sen när det öppnar upp sig gör sig alla redo på skott och kryper närmare in i banan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
AW-M89: Det är PP-formationen där Palve inte spelar som fungerar, den andra brukar ofta fungera och gör att Brynäs ligger i mitten av PP-ligan. Kinnvall är ju en fantastisk PP-spelare och med honom på isen får man alltid en spets. Palves passningar genom hela boxen är nästan omöjliga att skjuta direktskott på och Palve själv kan ju inte skjuta direktskott när pointen passar honom. Men Brynäs skulle behöva ta fler direktavslut i 5mot5 också, det är nog främst en fråga om mentaliteten. För många spelare gillar att snurra runt i hörnen och vill hellre leta perfekta passningar än avsluta själva.
Kommentera