Brynäs IF

726304 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2430922

Sv: A propósito de nada
Asterix: Manner är givetvis en duktig tränare, men är han en så kallad "wartime consigliere"? Hur duktig blir man på att hantera motgångar om man är i toppklubben Kärpät och ett framgångsrikt landslag i lång tid? Sen är det givetvis oerhört problematiskt att människorna ovanför Manner är så extremt oerfarna, Alcén håller rimligtvis på att hitta och bygga sin identitet som sportchef, medan en äldre sportchef hade kunnat agera mentor och bollplank åt Manner.

Förra säsongen hade Brynäs ett tråkigt men fungerande grundspel. Nu har man tappat det. Den taktiska kollapsen är inte lika fulländad som under Peter Andersson, men då fanns extrem mismatch mellan spelarmaterialet och det taktiska upplägget, samtidigt som corona gjorde att träningsmöjligheterna begränsades rejält. Det var otroligt svårt att sätta ett nytt grundspel under de förutsättningarna. Manner har ändå haft ganska lång tid på sig nu. Precis som Janne Larsson var inne på i sin analys häromveckan gör inte Brynässpelarna jobbet konsekvent, i match efter match. Det kanske behövs en "wartime consigliere" nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Ok, då byter vi tränare. Sen går det fem till tio matcher där det inte går bra, då byter vi igen. Om det inte går bra då så är det dags för en ny, sen ytterligare en.
Självklart kan inget lag hålla på så, det är ju rena vansinnet. Nu är det upp till spelarna att visa moral och jävlaranamma. Vi kan inte ha tio tränare per säsong.
Kanske ligger inte felet hos tränaren, kanske det ligger hos spelarna. Om de inte lyssnar efter alla tränarbyten kanske det är dags att sparka någon/ några av dem om de inte skärper sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ”Alcén håller rimligtvis på att hitta och bygga sin identitet som sportchef, medan en äldre sportchef hade kunnat agera mentor och bollplank åt Manner”

Jag håller mer och mer med dig om att det kan finnas ett problem med Alcens gröna bakgrund. Men det tror jag primärt är att sätta krav uppåt (väldigt svårt som försking att göra så)
Men till hans försvar så har EG erfarenhet av att bygga ett topplag - så det hade kunnat varit tid för henne att kliva upp från sdhl till shl så jag ser inte ett jätteproblem där att hon funnits i bakgrunden (kunde ju varit hon som blivit vår nya Alcen också ju)
Sen behöver en SC folk runt sig. Jag tror inte att en erfaren som SC hade kunnat kicka de Manner handplockat till Manners stab (möjligen andra) o det är dessa vilken SC som helst måste bolla med. Ffa statik-posten måste ju väga lika tungt som en SC omdöme kan man tycka.
Sundlöf o bengtzen osv erfarenhet har ju givit spridda skurar också. Det är nog mycket tur som avgör utgången - utifrån budgeten då såklart som sätter ramarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Manner en mysgubben med ett stort hjärta men han har ingen stake att fatta obekväma beslut. Att inte bänka vissa spelare är tjänstefel vilket sätter hela laget insikten gång på gång, match efter match. Palve, Hedberg, Lindbäck, har underpresterat och det finns inget annat lag i SHL som skulle låta dessa överbetalda killar att platsa. Däremot har Manner lyckats knyta till oss ett antal spelare.
Frågan är, vad har Alcen åstadkommit sedan han blev sportchef?
Timashov ja, Wendell ja (?), Blomqvist is back (inget ont om Blomman men det säger allt om Alcen), Roy (behöver tid men tveksam)….
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jobbigt också att spelare som Rödin, Scott, Bertilsson och Lindbäck dessutom med all tydlighet har sina bästa år som hockeyspelare bakom sig. Vad går ens att få till de närmaste åren med feta lönepotterna till dessa spelare?
Kommentera