Brynäs IF

723688 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2462854

Sv: A propósito de nada
JawKee: Jag gick ner djupare och då medgav ju även då att ett stort antal kontraktsförlängningar varit kassa. Rent av bortkastade pengar, skulle jag påstå.

Ju djupare man går på Alcéns sportchefsgärning, ju sämre blir den. Att så många av lagets tilltänkta offensiva toppspelare är ojämna humörspelare (Rödin, Timashov, Palve) är antagligen en stor anledning till att lagets prestationer är så pass ojämna och att Manner har svårt att sätta ett fungerande grundspel. Det är helt omöjligt att veta hur de kommer att prestera i och med att deras lägstanivåer är så låga. Man vet aldrig vilken version av Rödin som kommer till spel, likadant med Timashov och Palve. De kan vara bäst på isen men de kan också vara belastningar för laget.

Alcén fick ärva Rödin, men Timashov och Palve är hans "verk". Det är givetvis svårt för Manner att manövrera laget med sådana offensiva "toppspelare".

Målvaktsparet är också en total flopp sett till hela säsongen. Kanske både seriens sämsta och dyraste. Ultimata felbeslut, typ. Att ha ett helt annat målvaktstränarupplägg än alla andra i SHL framstår inte heller som ett genidrag.

Sen tycker jag inte att nyförvärv som Friman och Björninen har gjort succé heller. De är gedigna SHL-spelare, men egentligen inte mer än så. Antagligen floppar i relation till kostnaden, OS-vinnare växer inte på träd och spelar inte gratis.

Jämföra med BZ? När Brynäs var som sämst under BZ var man minst lika bra som nu, när laget var som bäst under BZ vann man nästan SM-guld. Men det är givetvis svårt att jämföra när Alcén bara har ett (uselt) lagbygge i bagaget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja och det var inte särskilt många spelare heller. Rödin ska vara vår bästa spets. Men shl är för hög nivå för honom nu skulle jag nog säga.
Är det bekräftat att Honken är på 50%? Annars är det ju bara spekulationer. Då skulle jag snarare säga att värvningen av Mv-tränare är flopp, inte målvakterna, även om det hänger ihop. Nu ligger Lindbäck ändå rätt gött till då han spelat bättre senaste tiden.
Jag tycker Björninen gör det bra utifrån det förtroendet han har fått. Han ligger väl till ungefär som Rödin?
Larsson, producerar kanske inte men gör det helt klart bättre än Rödin. Stark på pucken?
Vad har vi sen?

Johannesson. Succé.
Sklenicka. Succé.
Strömgren, kommer växa ut nästa säsong. Skulle tro att han blir väldigt bra också.
Olesen har gjort det bra. Men han är väl också ärvd?
Blomqvist har gjort det bra.
Friman gör det väl ändå rätt godkänt?

Sen var det en helt annan liga också när BZ satt. Han körde klubben i botten vilket har resulterat i att vi har sämre dragningskraft dessutom.
Sen tabellläget, det går inte att försvara. Just nu är det flopp. Men det finns ändå ljusglimtar. Håller inte med om att Alcén gjort ett dåligt jobb rakt igenom. Det återstår att se om vi klarar oss kvar och förhoppningsvis, hur det går nästa säsong i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Känns som vi kör fast i gnällandet. Var har Alcen gjort fel? Vilka borde han inte ha värvat? Vilka borde han värvat istället?

Hur kan vi lära oss av detta?
Kommentera