Brynäs IF

723314 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2476856

Sv: A propósito de nada
Bulten: Den här gamla debatten. Nu är den på tapeten igen alltså

Vad tycker ni i frågan?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: intressant debatt som väcks varje år av lagen under eller precis ovan kvalstrecket. Tycker mig ana en röd tråd där…🤔
Skellefteå fyller ofta på med juniorer underifrån, varför kan inte de andra lagen göra det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Upplever att kampen om att inte hamna på kvalplats men framförallt själva kvalserien tar alldeles för stort fokus från det som borde vara det viktigaste serieseger och slutspelet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Tycker att den svenska modellen ska värnas. Vad är poängen för lag i lägre divisioner om det inte finns möjlighet för uppflyttning. Och dom som tycker annorlunda borde ställa sig frågan om vad man skulle tycka om Brynäs åkte ur den här säsongen. Ska man fortfarande stänga ligan? Gissar då att svaret blir annorlunda..

Däremot kan man diskutera hur kvalet nedåt ska se ut och jag anser att systemet har blivit sämre. Min uppfattning är att det tidigare systemet där de två sista lagen spelade mot två lag från HA i en matchserie var bättre. Dom som argumenterade emot menade att de ekonomiska skillnaderna gjorde det orättvist, men flertalet lag från HA vann ändå, så frågan är hur orättvist det i slutändan var. Tycker man bör hitta ett annat system än idag i alla fall, där det blir lite för ångestladdat och alla är förlorare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Bra om ligan stängs för nedflyttning redan denna säsong!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Konstigt att det alltid är bottenlagen som väcker frågan…
Kommentera