Brynäs IF

723315 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2476860

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Tycker att den svenska modellen ska värnas. Vad är poängen för lag i lägre divisioner om det inte finns möjlighet för uppflyttning. Och dom som tycker annorlunda borde ställa sig frågan om vad man skulle tycka om Brynäs åkte ur den här säsongen. Ska man fortfarande stänga ligan? Gissar då att svaret blir annorlunda..

Däremot kan man diskutera hur kvalet nedåt ska se ut och jag anser att systemet har blivit sämre. Min uppfattning är att det tidigare systemet där de två sista lagen spelade mot två lag från HA i en matchserie var bättre. Dom som argumenterade emot menade att de ekonomiska skillnaderna gjorde det orättvist, men flertalet lag från HA vann ändå, så frågan är hur orättvist det i slutändan var. Tycker man bör hitta ett annat system än idag i alla fall, där det blir lite för ångestladdat och alla är förlorare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: Skulle bli tomt utan kvalspel. Brynäs har kvalspelat vart 5:e år de senaste 30 åren. Det är ju den nerv vi har att se fram emot - kvalseriemästarna Brynäs IF.

Då har jag räknat med årets kvalspel redan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Lösningen är väl att ett lag flyttas upp direkt och ett åker ned direkt utan kval. Då skulle det vara mindre katastrof att åka ut med sin fallskärm.
Ett sånt upplägg tillsammans med fler lag vore bäst enligt Axle.
Kommentera