Brynäs IF

723315 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2477291

Sv: A propósito de nada
Jugge: "Däremot skulle ju så klart laget tagit ytterligare kliv denna säsong, men det kommer ju inte hända. Det vet vi nu."

Visst är säsongen en besvikelse - men jag tycker fortfarande att Brynäs har ett mycket bra lag. ...Och många fina värvningar har gjorts, Sklenicka, Johannesson, Strömgren med flera. ...Men mellan 10 och 15 poäng har enligt min mening tappats på mycket darrigt målvaktsspel en stor del av säsongen. Många experter har gjort analysen att det dåliga målvaktsspelet beror på dåligt försvarsspel i stort - men jag tror man förväxlar orsak och verkan. Jag tror att det darriga målvaktsspelet har gett det dåliga försvarsspelet. Backarna har inte vågat släppa fram skott då vad som helst kunnat slinka in och har därför överarbetat och tappat sina positioner i banan.

Även om man såg några misstag i försvaret i början av matchen mot Skellefteå så tycker jag att hela försvarsarbetet såg lugnare ut än tidigare. Tror att Olkinuoras ankomst betytt väldigt mycket för laget. Helt plötsligt kan man vinna en match trots att motståndarmålvakten spelar bra. Åtminstone mot Skellefteå var Olkinuora ännu bättre.

Brynäs spelar enligt min mening en roligare hockey än på länge i år och jag tycker definitivt att Manner ska få bygga vidare på vad han byggt nästa år. ...Och nej, får Olkinuora vara hel tror jag inte ett ögonblick på att det blir kval.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: "Många experter har gjort analysen att det dåliga målvaktsspelet beror på dåligt försvarsspel i stort - men jag tror man förväxlar orsak och verkan. Jag tror att det darriga målvaktsspelet har gett det dåliga försvarsspelet."

Nja, jag köper inte riktigt den analysen. Ingen av Brynäs alla målvakter i år (inklusive Olki) har en räddningsprocent över 90 procent. Det kan inte vara en slump. Det måste tyda på ett för dåligt försvarsspel.

Enda som kan rädda Brynäs är alltså att ta in en av Europas allra bästa målvakter (Olki) för att kunna rädda sig från kval. Det är ju inte hållbart i längden och skvallrar om vilken fiaskosäsong detta är, som eventuellt kan räddas av en superhjälte i säsongens elfte timme.

Nej, Manner har fått tillräckligt bra förutsättningar för att göra ett bättre jobb och måste bort. Sen om stjärnan Alcén kan vaska fram en bättre tränare låter jag vara osagt. Men jag ser hellre Niklas Eriksson från Örebro än Manner i brynäsbåset nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Bra analys! Instämmer helt!
Håller vi oss kvar tycker även jag att Manner bör behållas. Däremot kan jag tycka att våra assisterande bör bytas ut. Det vore naivt att gå in med exakt samma ledarstab ännu en säsong när det när sett ut som det gjort, speciellt när de ändå sitter på utgående kontrakt.
Manner bör kompletteras med en anfallscoach likt Janne Larsson, som står för ett rakare och aggressivare spel mot mål!
Det gäller helt enkelt att finna en balans av strikt försvarsspel och frejdigt anfallsspel för att vi skall nå framgång.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Klockren analys. Lindbäcks svårigheter att komma in i SHL hockeyn har kostat oss minst 15 poäng och har självklart skapat grym osäkerhet i försvaret.
Intressant att höra Olkinuoras egen uppfattning om Leksandsmålen som han var självkritisk till. Ena målet en retur på benskyddet som en vaken back skulle kunnat ta hand om och det andra målet, ett friläge på en leksing. Den kravbilden har vi inte varit vana med under Lindbäcks tid. Hoppas nu verkligen att Olkinuora får förtroendet alla matcherna som är kvar såvida han inte "tappar" det helt.
Kommentera