Brynäs IF

723316 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2477346

Sv: A propósito de nada
Malken: "Många experter har gjort analysen att det dåliga målvaktsspelet beror på dåligt försvarsspel i stort - men jag tror man förväxlar orsak och verkan. Jag tror att det darriga målvaktsspelet har gett det dåliga försvarsspelet."

Nja, jag köper inte riktigt den analysen. Ingen av Brynäs alla målvakter i år (inklusive Olki) har en räddningsprocent över 90 procent. Det kan inte vara en slump. Det måste tyda på ett för dåligt försvarsspel.

Enda som kan rädda Brynäs är alltså att ta in en av Europas allra bästa målvakter (Olki) för att kunna rädda sig från kval. Det är ju inte hållbart i längden och skvallrar om vilken fiaskosäsong detta är, som eventuellt kan räddas av en superhjälte i säsongens elfte timme.

Nej, Manner har fått tillräckligt bra förutsättningar för att göra ett bättre jobb och måste bort. Sen om stjärnan Alcén kan vaska fram en bättre tränare låter jag vara osagt. Men jag ser hellre Niklas Eriksson från Örebro än Manner i brynäsbåset nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Själv skulle jag gärna ha kvar Manner som head coach med ett övergripande ansvar och två assisterande som ansvarar för försvarsspelet respektive anfallsspelet.

Lite som i NFL, där man har en offensiv och en defensiv koordinator. Manner skulle ha mer tid för scouting och ett större ansvar för värvningar tillsammans med en kapabel sportchef.

Lite som en CEO-roll i ett företag…
Kommentera