Brynäs IF

722795 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2481452

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det blir bara en lek med ord om vad en bra värvning egentligen betyder. Det som många inklusive jag försöker säga är att vem som helst känner igen en bra hockeyspelare, men vem som helst klarar inte av att bygga ett lag. En bra lagbyggare behöver sätta helheten med allt vad det innebär.

Björninen är för övrigt ett intressant exempel. Han är en spelare i bra ålder med ett fint CV, men alla som någonsin hade sett karln spela framhävde skridskoåkningen som hans absoluta svaghet i samband med att han flyttade till Brynäs. Då måste man ställa sig frågan om han - trots sina meriter - verkligen var rätt spelare att ta in till SHL, som ofta beskrivs som en "skridskoliga".

I grund och botten måste den värvningsansvarige vara duktig på att förutse hur spelaren kommer att presetera i laget han värvas till, inte vad denne har presterat i sina tidigare lag. Det är trots allt bara vad spelaren presterar i ditt lag som är väsentligt. Att Ove Molin inte platsade i AIK innan han gick till Brynäs är liksom helt irrelevant för hans tid i Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Du säger mycket nyttigt och intressant :)

Angående skridskoåkning och SHL. Jag tror du har rätt i det du säger.
Men, man kan ha en svagare skridskoåkning men ändå bli en bra spelare i shl, genom att man har andra fina egenskaper. Precis som Björninen har. Jag tror att han kommer att växa ut nästa säsong och spela ännu bättre. Men det beror lite på också vilka spelare som går in i laget.
Man kan däremot verkligen inte sätta skridskosvaga spelare på för många positioner.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Björninen är ju kanon.
Kommentera