Brynäs IF

722785 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2481429

Sv: A propósito de nada
Lemp: Det du pratar om är inte värvning. Du pratar om resultat av värvning (prestation). Jag tycker det är viktigt att hålla isär det. Värvningar gör man och då får man ett namn på papperet. Johan Larsson är en bra värvning, Hannes Björninen med. Sen om prestationen alltså, resultaten är värvningen är tillräckligt bra visar sig ju. Och för att en spelare ska prestera så krävs det att en hel drös med olika komponenter ska klaffa.
Man kan även prata om värvningar uppdelat på två.
Alltså:
Värvning innan säsongen börjat
Värvning efter säsongen
Då värvning efter säsongen är en slutsats om det har burit frukt.

Däremot om en spelare har kontrakt över säg 3 säsonger så kan man ju bara göra en komplett analys om värvningen är bra eller inte efter de 3 säsongerna. Prestation kan man dock tala om under kortare perioder.
Det är iallafall min syn på det
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JawKee: Hänvisar till Pejas svar som utvecklade mitt resonemang.

Men kort kan man bara säga att det har betydelse att spelaren man värvar har rätt egenskaper för att vara en ledande spelare i SHL. Och som lagbyggare har Alcén misslyckats på den här punkten eftersom vissa av värvningarna, som är meriterade och har ledande positioner, inte lyckas i SHL eftersom de exempelvis är skridskorsvaga. Sättet att få bukt på den här typen av felrekryteringar är att man faktiskt scoutar spelaren, räcker inte att bara kolla på meriterna. Uppenbart att Oskarshamn har lyckats med sina värvningar eftersom man säkerställer att de har rätt egenskaper.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det blir bara en lek med ord om vad en bra värvning egentligen betyder. Det som många inklusive jag försöker säga är att vem som helst känner igen en bra hockeyspelare, men vem som helst klarar inte av att bygga ett lag. En bra lagbyggare behöver sätta helheten med allt vad det innebär.

Björninen är för övrigt ett intressant exempel. Han är en spelare i bra ålder med ett fint CV, men alla som någonsin hade sett karln spela framhävde skridskoåkningen som hans absoluta svaghet i samband med att han flyttade till Brynäs. Då måste man ställa sig frågan om han - trots sina meriter - verkligen var rätt spelare att ta in till SHL, som ofta beskrivs som en "skridskoliga".

I grund och botten måste den värvningsansvarige vara duktig på att förutse hur spelaren kommer att presetera i laget han värvas till, inte vad denne har presterat i sina tidigare lag. Det är trots allt bara vad spelaren presterar i ditt lag som är väsentligt. Att Ove Molin inte platsade i AIK innan han gick till Brynäs är liksom helt irrelevant för hans tid i Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
WTF! Slog precis nyss på radiostationen ROCK i Stockholm. De spelade ”Brynäs hej”!!!!!!!!!!
Höll på att köra i diket…. 🙂👍
Kommentera