Brynäs IF

722771 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2481414

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Tycker många fastnar i att många av nyförvärven är namnkunniga och därmed per automatik är bra värvningar av Alcén. Egentligen är det inte relevant om spelaren har spelat i OS/VM eller om de värvats från ungerska andraligan. Det som är relevant är att spelarna som värvas levererar i SHL utifrån deras roller i laget. Och där blir det uppenbart av många av nyförvärven som har handplockats inte fungerar optimalt i SHL.

Många glömmer bort att SHL är en ganska unik liga, det krävs vissa egenskaper för att lyckas, däribland god skridskoåkning annars klarar man inte av tempot.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Lemp: Det du pratar om är inte värvning. Du pratar om resultat av värvning (prestation). Jag tycker det är viktigt att hålla isär det. Värvningar gör man och då får man ett namn på papperet. Johan Larsson är en bra värvning, Hannes Björninen med. Sen om prestationen alltså, resultaten är värvningen är tillräckligt bra visar sig ju. Och för att en spelare ska prestera så krävs det att en hel drös med olika komponenter ska klaffa.
Man kan även prata om värvningar uppdelat på två.
Alltså:
Värvning innan säsongen börjat
Värvning efter säsongen
Då värvning efter säsongen är en slutsats om det har burit frukt.

Däremot om en spelare har kontrakt över säg 3 säsonger så kan man ju bara göra en komplett analys om värvningen är bra eller inte efter de 3 säsongerna. Prestation kan man dock tala om under kortare perioder.
Det är iallafall min syn på det
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Huvudet på spiken. Värvningsansvarig Manner som gör sin andra säsong i SHL har verkligen nyttjat sitt kontraktnät för att vi överhuvudtaget ska få hit spelare. Men med bristande rutin från ligan så har det blivit pannkaka av helheten.
Kommentera