Brynäs IF

722761 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2481331

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Jag håller med dig till viss del.
Jag har länge varit en Alcén förespråkare eftersom jag tyckt att den mannen har fått oförskämt mycket skit. Han har levererat otroligt fina namn, men spelarna har inte levt upp till förväntningarna.
Problematiken ligger tyvärr i att trots dessa fina namn, så är det inte många som egentligen kan tillskrivas Alcén. Manner och resterande stab har handplockat spelare som Friman, Sklenicka, Niemelä, Björninen & Olkinuora.
Och utöver dessa, är det främst spelare som har Brynäs som moderklubb och valt att vända hem.
De enda spelarna som egentligen kan tillskrivas Alcéns scouting är Strömgren, Palve och till viss del Dima (även fast de är gamla lagkamrater).
Jag gillar Alcén, men tyvärr finns det nog stor risk att vi kommer fallera på hans skrala kontaktnät och orutin när vår huvudtränare inte längre står vid rodret.
Där ligger problematiken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta:
”Jag har länge varit en Alcén förespråkare eftersom jag tyckt att den mannen har fått oförskämt mycket skit.”

Jag håller med dig. Eller iaf gjorde.
Ja kör till å mä me ett Huge raljerande.
Vi vet inte ett dugg vem som var Alcens rena värvningar o vem som tipsat honom när hur eller varför.
Men spelar det någon roll om det var Alcen som scoutat David S eller om det var Davids agent, Manner, Pajen, Wikegård, bom-bom eller självaste kungen som tipsat honom? Det var ju Alcens ansvar att få ihop ett lag och han knöt ihop säcken/säckarna oavsett hur spelaren kom på tal.
Men det jag klandra Alcen för är att inte värvat klart i tid fast vi vet hur marknaden sett ut o värvat om skitspelare o inte släppt spelare i tid inför 22/23 (Bergman, Hedberg, Birger, Kvist.. osv)
Och fast han hade en Roy på kroken så släpper han iväg honom utan att få in något annat nytt.
Sen irriterar jag mig enormt på Alcens nonchalans o floskler i intervjuer, men det är något annat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Tycker många fastnar i att många av nyförvärven är namnkunniga och därmed per automatik är bra värvningar av Alcén. Egentligen är det inte relevant om spelaren har spelat i OS/VM eller om de värvats från ungerska andraligan. Det som är relevant är att spelarna som värvas levererar i SHL utifrån deras roller i laget. Och där blir det uppenbart av många av nyförvärven som har handplockats inte fungerar optimalt i SHL.

Många glömmer bort att SHL är en ganska unik liga, det krävs vissa egenskaper för att lyckas, däribland god skridskoåkning annars klarar man inte av tempot.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Absolut. Alcén har fått orimligt mycket skit. Det är det jag dels försöker "motvalsa" lite. Sen är ju jag inte såld på Alcén, men han har har ju egentligen knappt fått sätta ett eget lag på isen. Första året så fanns knappt utrymme att förändra då få kontrakt gick ut. Ändå lyckades han avyttra Nyberg, Mannberg och Andrén trots kontrakt samt värva Timashov. Även detta året så har vi gjort oss av med Bergman och värvat Blomqvist och Olkinuora. Bra beslut tycker jag.

Kontrakten med Rödin och Bertilsson är ju Sundlövs.

Visst, vår målvaktscirkus är ju minusbetyg. Vi har lite hemvändare "gratis" samt Manners kontakter. Men har så svårt att såga Alcén och säga att han inte skött sitt jobb.

Jag är kluven till Alcén, han skulle aldrig fått jobbet där och då. Men utifrån det konstaterandet måste jag ändå säga att han gjort det ganska bra sett utifrån förutsättningarna.

Jag tror att han kan göra nytta, antingen som SC med hjälp a scout(er), eller alternativt som SC under en mer etablerad GM.
Kommentera