Brynäs IF

723277 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2502522

Sv: Alla Helvetes Kval
Zzz: Jag tycker inte det är relevant om spelidén ändrades på Manners initiativ eller inte. En bra tränare har integritet och står fast vid en spelidé. Om yttre krafter påtvingar ändringar av spelidén är inte tränaren tillräckligt stark för att leda Brynäs. Så var fallet med exempelvis Magnus Sundquist, som har varit öppen med att klubben pushade honom att spela en annan typ av spel än han egentligen förespråkar.

Det är ju helt otänkbart att Bulan, Rönnberg etc hade ändrat sin spelidé, de är trygga vart de står, tror på sin idé och kör på den till 100%. Om någon hade påtvingat dom en annan spelidé hade dom givetvis avgått och inte stått kvar med ett lag som försöker spela någonting som de i grund och botten inte tror på.

Sen är det i grunden en dålig rekrytering (dåligt scoutad tränare) om det är så att klubben och tränaren vill spela på olika sätt. Jag noterar att Boumedienne bara pratade om Manners ledarskap "mjuka värden" och att han har varit med och vunnit när han rekryterades, ingenting om vilken spelidé han står för.

Jag har länge tyckt att Brynäs har haft en för stor andel odisciplinerade toppspelare och ett överlag för långsamt lag. Rödin, Palve och Timashov utgör 50% av de tilltänkta toppspelarna framåt och det är helt omöjligt att förutspå vad man kommer att få ut av dom i nästa match. Man kan ha en, eller max två, sådana spelare i laget men tre är alldeles för många. Särskilt i så framskjutna roller. Exempelvis 2012 hade man bara en sådan spelare i form av Sebastian Lauritzen och i viss mån Wännström, men Lauritzen var ju skadad hela slutspelet, om jag minns rätt. Han var också en spelare med briljant teknik som kunde göra fantastiska saker med pucken, men lika gärna vara en negativ faktor i matcherna.

SHL har också blivit en skridskoliga och där har inte Brynäs hängt med. Man har haft alldeles för långsamma lag de senaste åren, vilket har blivit uppenbart mot mer tempostarka motståndare. När exempelvis Oskarshamn skruvar upp tempot hänger Brynäs helt enkelt inte med. Brynäs hittade en skridskostark back i form av Sklenicka, vilket har gjort skillnad, men framåt är det alldeles för långsamt, särskilt då Rödins skador har gjort att han inte är lika explosiv som tidigare och Kinnvall verkar åka omkring på en skridsko i varannan match.

Om pengarna som las på Friman, Palve och Björninen hade lagts på mer skridskostarka spelare, så tror jag att laget hade blivit bättre rustat för SHL.

Kanske är det också så att Brynäs hade förväntat sig mer utveckling av Kvist och Birgersson. De är skridskostarka spelare, men problemet är att de saknar allt annat på SHL-nivå.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Fast det är ju relevant eftersom många antyder att det är spelarna som drivit fram förändringen. Om Manner själv känt att man behöver förändra spelidén för att kraven från ledningen fanns att ta nästa steg och han bedömde att hans spelidé hade begränsningar i SHL så är det hans beslut men framdrivet av organisationens felaktiga självbild.

Även vi fans har fel bild av Brynäs när vi kräver snabb progress uppåt i tabellen. Ingen hade accepterat en 10:e plats där Brynäs spelade lika strikt som Manners första säsong.
Låst ämne