Brynäs IF

723274 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2502435

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Frågan är om det var på Manners initiativ spelidén justerades? Kanske gjorde man analysen att det inte skulle gå att lyfta till högre placeringar om man spelade lika strikt som säsongen innan. De frågorna måste ställas till Manner som förhoppningsvis träder ur mediaskugga så snart kvalet är klart.

Sen är det alltid enklare att vara konsekvent säsong efter säsong om man når snabb framgång.. Det är inte lika enkelt att säga att man tänker göra samma sak kommande säsonger när man precis slutat elva eller tolva.. Det är svårsålt..

Du är ju tillräckligt gammal på forumet för att minnas Czernecki och hans spelidé och hur diskussionen gick på den tiden. Det var bottenlöst tråkigt att se på men med facit i hand väldigt framgångsrikt. Men tålamodet med Czernecki från fansens sida var väldigt lågt för att man inte nådde topplaceringar.

Frågan är vad som har varit möjligt att bygga i en förening som Brynäs de senaste åren. Det har varit så bottenlöst varje gång man startar om att man egentligen inte borde haft högre ambitioner än att undvika kval under ett antal säsonger. Nu har man så snart man haft någorlunda fast mark under fötterna börjat tala om högre placeringar. Det har visat på usel självbild men också skapat förväntningar och besvikelse bland fans och sponsorer.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Zzz: Jag tycker inte det är relevant om spelidén ändrades på Manners initiativ eller inte. En bra tränare har integritet och står fast vid en spelidé. Om yttre krafter påtvingar ändringar av spelidén är inte tränaren tillräckligt stark för att leda Brynäs. Så var fallet med exempelvis Magnus Sundquist, som har varit öppen med att klubben pushade honom att spela en annan typ av spel än han egentligen förespråkar.

Det är ju helt otänkbart att Bulan, Rönnberg etc hade ändrat sin spelidé, de är trygga vart de står, tror på sin idé och kör på den till 100%. Om någon hade påtvingat dom en annan spelidé hade dom givetvis avgått och inte stått kvar med ett lag som försöker spela någonting som de i grund och botten inte tror på.

Sen är det i grunden en dålig rekrytering (dåligt scoutad tränare) om det är så att klubben och tränaren vill spela på olika sätt. Jag noterar att Boumedienne bara pratade om Manners ledarskap "mjuka värden" och att han har varit med och vunnit när han rekryterades, ingenting om vilken spelidé han står för.

Jag har länge tyckt att Brynäs har haft en för stor andel odisciplinerade toppspelare och ett överlag för långsamt lag. Rödin, Palve och Timashov utgör 50% av de tilltänkta toppspelarna framåt och det är helt omöjligt att förutspå vad man kommer att få ut av dom i nästa match. Man kan ha en, eller max två, sådana spelare i laget men tre är alldeles för många. Särskilt i så framskjutna roller. Exempelvis 2012 hade man bara en sådan spelare i form av Sebastian Lauritzen och i viss mån Wännström, men Lauritzen var ju skadad hela slutspelet, om jag minns rätt. Han var också en spelare med briljant teknik som kunde göra fantastiska saker med pucken, men lika gärna vara en negativ faktor i matcherna.

SHL har också blivit en skridskoliga och där har inte Brynäs hängt med. Man har haft alldeles för långsamma lag de senaste åren, vilket har blivit uppenbart mot mer tempostarka motståndare. När exempelvis Oskarshamn skruvar upp tempot hänger Brynäs helt enkelt inte med. Brynäs hittade en skridskostark back i form av Sklenicka, vilket har gjort skillnad, men framåt är det alldeles för långsamt, särskilt då Rödins skador har gjort att han inte är lika explosiv som tidigare och Kinnvall verkar åka omkring på en skridsko i varannan match.

Om pengarna som las på Friman, Palve och Björninen hade lagts på mer skridskostarka spelare, så tror jag att laget hade blivit bättre rustat för SHL.

Kanske är det också så att Brynäs hade förväntat sig mer utveckling av Kvist och Birgersson. De är skridskostarka spelare, men problemet är att de saknar allt annat på SHL-nivå.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Zzz: Lider med brynäsarna , men det är inte över än, även om det ser mörkt ut.
Jag som HV fan vet hur det känns, det var ju ni som puttade ner HV71 2020.
Och känner lite karma, haha, det kan ni ha... men har tänkt om lite , ni SKA vara i Shl, ni hör hemma där och hoppas ni klarar er.
Och om ledningen bara är på hugget, värvar Tommy samuelsson som vet vad som krävs, sponsorer som ställer upp, kan ni vara tillbaka snart.
KÄMPA
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Zzz: Men en utländsk coach med ett i SHL oprövat spelsystem är en jäkla chansning och med facit i hand inte vad Brynäs behövde. PA var dock ett ”säkert” kort men det gick ju inte heller.
Låst ämne