Brynäs IF

723269 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2502417

Sv: Alla Helvetes Kval
Zzz: Jag menar att Brynäs hade möjlighet att börja skapa en kontinuitet inför den här säsongen. Kanske formulerade dåligt.

Bulan är väldigt konsekvent med sin spelidé, likaså Rönnberg. Noll sannolikhet att spelare som Kvist och Palve hade fått förlängda kontrakt med Bulan som tränare.

Manner var inkonsekvent. Istället för att skapa kontinuitet med spelidén försökte man spela en offensivare hockey. Det kunde inte laget hantera. Hur ska man kunna få till den kontinuiteten som Luleå och Frölunda har om man inte är konsekvent i tilltron till den egna spelidén?

Sedan tror jag att kontinuitet har varit ett överskattat ledord i Brynäs. Istället för att bygga vidare på någonting bra har kontinuitet blivit ett argument för att behålla ledare och spelare som inte håller måttet.

Kontiniutet är ju bra, men bara om du har rätt personer på plats som utgör den kontinuiteten. Annars blir det bara pannkaka av alltihop.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Frågan är om det var på Manners initiativ spelidén justerades? Kanske gjorde man analysen att det inte skulle gå att lyfta till högre placeringar om man spelade lika strikt som säsongen innan. De frågorna måste ställas till Manner som förhoppningsvis träder ur mediaskugga så snart kvalet är klart.

Sen är det alltid enklare att vara konsekvent säsong efter säsong om man når snabb framgång.. Det är inte lika enkelt att säga att man tänker göra samma sak kommande säsonger när man precis slutat elva eller tolva.. Det är svårsålt..

Du är ju tillräckligt gammal på forumet för att minnas Czernecki och hans spelidé och hur diskussionen gick på den tiden. Det var bottenlöst tråkigt att se på men med facit i hand väldigt framgångsrikt. Men tålamodet med Czernecki från fansens sida var väldigt lågt för att man inte nådde topplaceringar.

Frågan är vad som har varit möjligt att bygga i en förening som Brynäs de senaste åren. Det har varit så bottenlöst varje gång man startar om att man egentligen inte borde haft högre ambitioner än att undvika kval under ett antal säsonger. Nu har man så snart man haft någorlunda fast mark under fötterna börjat tala om högre placeringar. Det har visat på usel självbild men också skapat förväntningar och besvikelse bland fans och sponsorer.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Hatar situationen som vi båda befinner oss. i.
Brynäs hör hemma i SHL desvärre så blev det oss två som fick göra upp om överlevnad men jag är rätt övertygad att om ni skulle åka ut ikväll så blir er sejour i HA kortvarig.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Börja med en spelidé som är bra så går det att ha kvar kontinuiteten trots att tränare kommer och går. Finska hockeyn funkade inte det tror jag vi kan fastslå.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: kontinuitet är bara bra om man är bra i grunden. Annars leder det rätt ner i avgrunden.

Brynäs anställer och värvar för få, om ens nån, med tillräcklig kompetens och därför får Brynäs ingen kontinuitet.

Håller med om att man hade förhoppningar att man i år hade chansen att börja bygga nått bra. Men felbesult på felbeslut i alla led ledde mot raka motsatsen.
Låst ämne