Brynäs IF

722799 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2512026

Sv: Alla Helvetes Kval
JohnnyBotox:
Låter inte som en omöjlig uppgift.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Auchinleck: Beror helt på vilket budgetlag Brynäs får på fötterna. Minus ca 8-9 mio fast sen får vi väl elstöd + fallskärm men vi landar fortfarande på minus.
Inget bra ingångsvärde trots att vi lär tappa 1a, 2a och delar av 3e linan och därmed en stor del av lönekostnaden. Kommer ta många år..
Dessutom att gå upp direkt utan att ha sanerat ekonomi, trimmat org, styrt upp sport och junior gör bara att vi loopar tillbaks i samma sörja. Inte för att det finns en chans att vi studsa upp direkt iofs.
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Auchinleck: DIF, Modo och Björklöven är riktigt riktigt bra. Mora är ganska obehagliga. Tre av dessa kommer vara kvar och de har verkligen rutin av HA, hur man bygger lag, hur man spelar osv. Tror att Brynäs kommer vara lite naiva och få några knäppar på näsan. Men, kan man bara hålla sig topp 8 första året så är jag "nöjd".

Jag tror att det bästa är att bygga på lite längre sikt (inte för lång). Bygg om, bygg rätt, fixa ekonomin, vinn tillbaka förtroende. Bli det där svårslagna laget.

Skulle vi sikta på att gå upp direkt så kostar det massa pengar, stor risk att misslyckas och även om det skulle ske, vad har vi för lag, ekonomi och organisation i SHL då om exakt ett år? Troligtvis inte mycket bättre än idag.

Nä, bygg för kanske tre år. Sanera ekonomin, rök ut alla gamla "tyckare", ta in kompetent folk (och det kommer inte att lyckas med en gång heller), satsa på juniorerna. Det klassiska.
Låst ämne