Brynäs IF

722788 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2524031

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox:

Som jag fattar det är det inte något obligatoriskt som ingår i alla allsvenska kontrakt. Däremot är det något som alla lag lockar med för att de ska få spelare att skriva på.

Om Lindstein verkligen vill spela i Brynäs och inte i Frölunda så kan han ta bort klausulen så hans NHL-klubb inte kan tvinga honom. Det troligaste är dock att NHL-klubben ändå kommer fråga Lindstein hur kan känner och låta Lindstein bestämma nästa säsong. En sådan ung spelare kommer snarare bara dra nytta av att få vara ledande i ett allsvenskt topplag istället för att få betydligt mindre speltid i Frölunda eller Växjö. Dessutom går han ju fortfarande i skolan i Gävle.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: När det gäller NHL-klubbens möjligheter att placera Lindstein i AHL beror det också på när han blir draftad. Det nya avtalet mellan NHL och SHL gör skillnad på spelare beroende på i vilken runda de går:

"En spelare som blivit draftad i den 1:a rundan kan skickas till farmarligan AHL Har spelaren draftats i den 2:a rundan eller senare måste spelarens svenska klubb tillfrågas först. Har spelaren inte fyllt 24 år ska han skickas hem. Den åldersgränsen var 21 år tidigare."

Jag tror att Lindstein kommer gå i andra eller tredje rundan, men det är ju väldigt svårt att veta.
Kommentera