Brynäs IF

722787 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2540605

Sv: A propósito de nada
Peja: Du som brukar förespråka att inte ha för gamla trupper.
Är det spelare på väg upp?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mk: Min inställning har alltid varit att den övre halvan av hierarkin ska vara så bra som möjligt och den undre halvan gärna yngre spelare som verkligen pushar den övre halvan.

Bäckis och Sjödda var toppspelare i samma Brynäsupplagor, men helt olika åldrar. Spelar liksom ingen roll om du är 20 eller 35 om du kan leverera. Däremot skulle jag akta mig för äldre spelare som har haft massa skador. Givetvis kan man inte tacka nej till typ Silfverberg pga hans skadehistorik, men typ Johan Alm är en spelare jag hade aktat mig för. Alm hade kunna varit avgörande för Djurgården, men han kunde ju inte spela när det drog ihop sig. Tyvärr.

När det gäller Brodecki är han ju 28 år vilket många skulle kalla för en perfekt hockeyspelarålder.

Därför är det också viktigt att de yngre spelarna håller en viss nivå och inte har en alltför begränsad potential. En spelare som Ljungkrantz skulle kunna pusha de äldre och konkurrera om deras platser, en spelare som Kvist gör det inte.

Kommer ihåg en sekvens mot Leksand där Ljungkrantz satte in en tackling, tog pucken och därefter spelade fram ett mål. Jag tror att Ljungkrantz har mycket bättre möjlligheter att addera en fysisk dimension till sitt spel än vad Kvist har, och han är ju mycket bättre i de övriga delarna också.

Sen ska man komma ihåg att ett allsvenskt Brynäs och ett SHL-Brynäs kanske inte nödvändigtvis behöver ha samma typ av trupper. Visst handlar det alltid om att vinna hockeymatcher, men nu ska man gå hela vägen i ett långt slutspel. Och man kan inte vara lika kräsen när man bygger ett allsvenskt lag, så är det bara.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: Som en trupp av engångskaraktär duger de säkert (fast var är tyngden?), men det blir ett litet h:e att hitta 12-13 nya forwards om vi skulle gå upp.
Kommentera