Brynäs IF

722798 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2540622

Sv: A propósito de nada
mk: Min inställning har alltid varit att den övre halvan av hierarkin ska vara så bra som möjligt och den undre halvan gärna yngre spelare som verkligen pushar den övre halvan.

Bäckis och Sjödda var toppspelare i samma Brynäsupplagor, men helt olika åldrar. Spelar liksom ingen roll om du är 20 eller 35 om du kan leverera. Däremot skulle jag akta mig för äldre spelare som har haft massa skador. Givetvis kan man inte tacka nej till typ Silfverberg pga hans skadehistorik, men typ Johan Alm är en spelare jag hade aktat mig för. Alm hade kunna varit avgörande för Djurgården, men han kunde ju inte spela när det drog ihop sig. Tyvärr.

När det gäller Brodecki är han ju 28 år vilket många skulle kalla för en perfekt hockeyspelarålder.

Därför är det också viktigt att de yngre spelarna håller en viss nivå och inte har en alltför begränsad potential. En spelare som Ljungkrantz skulle kunna pusha de äldre och konkurrera om deras platser, en spelare som Kvist gör det inte.

Kommer ihåg en sekvens mot Leksand där Ljungkrantz satte in en tackling, tog pucken och därefter spelade fram ett mål. Jag tror att Ljungkrantz har mycket bättre möjlligheter att addera en fysisk dimension till sitt spel än vad Kvist har, och han är ju mycket bättre i de övriga delarna också.

Sen ska man komma ihåg att ett allsvenskt Brynäs och ett SHL-Brynäs kanske inte nödvändigtvis behöver ha samma typ av trupper. Visst handlar det alltid om att vinna hockeymatcher, men nu ska man gå hela vägen i ett långt slutspel. Och man kan inte vara lika kräsen när man bygger ett allsvenskt lag, så är det bara.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Personligen tycker jag det där med yngre spelare är överdrivet bara för att det ska vara någon ung i laget.
Nu ska vi gå upp nästa år. Men går all in på ddt tycks det. Ska vi då ta upp plats i laget för spelare som riskerar att leverera denna säsong?
Ta Theo tex.
Hade detta varit 21/22 så hade jag inte önskat sett Theo i laget för det året gjorde han ingen större nytta för laget-kanske mer var en svag punkt-även om han var riktigt bra för den unga åldern, men det är att jämföra äpplen o päron.
I fjol växte han in förvisso ju mer säsongen gick o det var saker han gjorde riktigt bra, men det var också rookiemissar. Men det var ögonöppnarsäsongen.
I år tror jag han tar större kliv o kommer hans nivå i shl borde räcka bra i shl. Nu tycker jag han är en bra värvning.
Så som sagt - ska vi ta in Theosar version 21/22 i år, när vi ska gå upp. Har vi råd med spelare som gör misstag o inte fyller sin position? Vilka äldre spelare skulle han puschat 21/22? Puschade han någon i fjol? I år slåss han om sin plats, absolut, beroende på vilka spelare som kommer in.
Samma med ljungen (o kvist)
Vem förutom Blomman skulle ljungen kunna puscha i år utifrån laget?

Det jag menade är att ja, det är skitbra att spela in unga spelare som kan komma att växa o bidra redan efter en halv säsong. De är billiga. Örebro-Johannesson visade sig vara en kanonvärvning som gav Bang-for-the-buck. Men så länge de är på upplärning o tar upp plats från spelare som faktiskt kan bidra o själva inte riktigt gör det så är det inget positivt alls det året.

Sen att konkurrens är viktigt, men det sitter ju inte i åldern nödvändigt vis.

Så nord å andra junisar kan gärna sitta som 13-14 forward eller 7-8 back, men vi behöver en 4de femma som slår andra öga 4de femmor. Det måste vara betydligt mer prioriterat att få till än att leta junisar pga deras ålder.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag håller med dig i ditt resonemang.
Men vad jag är rädd för är att om Brynäs bara bygger med "äldre" etablerade spelare, så finns risken om man nu går upp att man har missat signalvärdet i att satsa på yngre spelare på väg upp.

Då är man där igen, för att få en bra trupp så får man betala som fan för spelare.
Då räcker det inte hela vägen.
Man skulle behöva att locka till sig "oetablerade" spelare.

Brynäs skulle behöva gå vägen som Växjö har gått och går.


Skit i var spelarna är ifrån. Som grupp kommer man ihop ändå.
Grannens pojk funkar tyvärr inte så bra längre. N

Man inser nu hur lång väg det är tillbaka..
Kommentera