Brynäs IF

726427 inlägg · 7959 ämnen

Inlägg #2554346

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: "Johannes Hedberg och Sume Mangs:
Säger inte att ni har fel, men hur resonerar ni när ni tippar Löven före BIF? Lagdel för lagdel hur tänker ni? Eller är det anti-jinx? Verkar Löven ha en bättre trupp helt enkelt - trots mycket lägre budget?"

Du fick ett svar av Zzz (tack Zzz!) som var precis i stil med det jag tänkte svara, så nu behövde jag inte svara :) Det enda frågetecknet jag ser hos Löven är Stråhle. Klarar han av att få laget att spela mindre grisigt och istället få laget att spela med mer finess, med tanke på dom spetsiga nyförvärven tillika poängmaskiner.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Stråhle är ingen taktiker. Laget är bra på att kontra når det går fort, men misslyckas det förstapasset blir man ofta väldigt stillastående. Man slår då en lång passning på spelare som är rätt stillastående. Det leder till att de tvingas dumpa pucken och jobba från hörnen. (Delvis beror det på att de har en backsida som är spelmässigt begränsad).

Därifrån är man ganska skickliga när man väl vinner pucken, men man har flera spelare som inte vill spela så. Schilkey, nu Meyer och flera andra spelare är lite obekväma i det spelet. Nu har man dessutom bytt bort två av de som ville spela lite tuffare och smälla på i Fitzgerald och framförallt Hutchings.

Kort sagt så tror jag Löven skulle behöva spela ett helt annat spel än Stråhle är kapabel till med den väldigt individuellt skickliga trupp man har. Jag ser en stor utmaning där. Överhuvudtaget känns Kenttä som en sportchef som är skicklig på att hitta väldigt bra spelare, men år efter år frapperas jag över att det verkar saknas en röd tråd.

Ska de spela en hockey med mycket puck, måste de ha puckskickligare backar. Ska man spela väldigt fysiskt måste man har mer fysiska forwards. Det blir verkligen intressant i vinter när det verkar som att man bestämt sig för att överge mycket av fysiken för mer skicklighet.

Och när man betraktar Löven ska man ändå veta att Voutalainen i mål faktiskt hade samma räddningsprocent som Lindbom. Han räddade väldig många poäng åt Löven ifjol och fick dem att se bättre ut än de var. Löven hade inte alls så imponerande "underliggande siffror"...
Kommentera