Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2567332

Sv: A propósito de nada
Snubblade över bilden nedan på Twitter. Säger en hel del om hur viktig Rödin är för oss och vad han har betytt genom åren.

Han hade förvisso en lite sämre säsong än vi brukar få av honom vanligtvis förra säsongen, men det här kanske är en ögonöppnare/tankeställare till alla härinne som inte tycker han är bra nog och ständigt beklagar sig över hans prestationer.

Måhända är han inte något vidare kaptensmaterial i intervjuer efter matcher, men på isen är han en sann ledare.

Han gör för övrigt sin 400:e match i a-laget när vi ska till att spela vår fjärde match för säsongen, det säger allt om honom och hur mycket Brynäs betyder för honom.
Uppladdat:

450x300-rodda.pngrodda.png

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Vill komma med ett tillägg till mina påståenden att Rödda och Berra gör sina 400:e respektive 500:e matcher för Brynäs. Jag tror jag kan ha slarvat lite här, för jag var så korkad så jag kollade antal matcher spelade i SHL, eftersom Brynäs alltid har spelat i SHL under deras tid i klubben. Jag vet däremot inte om det innebär att slutspelsmatcher är medräknade i dessa siffror eller om det endast är grundseriematcher det gäller. Så dessa två kan ha passerat dom här milstolparna redan.

Tankevurpa deluxe av mig, men rätt ska vara rätt. Ber om ursäkt ifall jag har lurat någon om ovanstående skulle vara fallet. Vet dock inte om EP räknar med slutspelsmatcher i antal SHL-matcher.

Någon med mer tid och tålamod får gärna reda ut det om man är nyfiken på att gå till botten med detta.

Edit: Jag kollade snabbt på Rödin nu, han står på 396 matcher i SHL och har 6 slutspelsmatcher, vilket skulle kunna vara 402 i totalen, om inte dessa är medräknade. Men i hockey brukar ju slutspelsstatistik vara åtskillt från grundserie.

Edit igen: En kille på twitter hade kollat med SLO-Henrik: "Kollade med SLO-Henrik, han menar att han i nuläget har 396 grundseriematcher om man inte räknar med de 8 gruppspelsmatcher han gjort i European Trophy för ungefär tio år sen"
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Tidigare i somras spekulerades det ju en del kring Carter Camper hit. De flesta, inklusive mig, kände att det var ett totalt långskott och att han var på tok för bra för HA. I slutändan gick han också till finska ligan.

Varför nämner jag då detta? Jo, för förra säsongen hade Rödin och Camper väldigt liknande poängsnitt i SHL, Rödin hade till och med snäppet bättre. I grunden är Rödin fortfarande en spelare som egentligen är lite för bra för HA och som hade kunnat spela vidare i SHL eller åtminstone någon toppliga i Europa. Men han väljer ändå att stanna i Brynäs pga sitt hjärta för klubben. Som kapten var han kanske inget vidare förra säsongen och han hade många sätt svårt att kontrollera sin frustration men det var enligt mig för att han ville för mycket och överarbetade situationerna snarare än tvärtom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: mycket imponerande! Dessutom har både Möller och Lindström spelat ca 25 matcher fler under dessa fyra år, så Rödin har faktiskt ett högre poängsnitt än dessa två (i media) väldigt hyllade "gubbar".
Kommentera