Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2584090

Sv: A propósito de nada
SuneMangs:
Du anser Johannesson vore perfekt i vårt pp men ja jag vill hellre bänka Johannesson till fördel för Larsen efter Benn kommit. Det är för att få Larsen så bra som möjligt till slutspelet. Jag tycker Larsen blir bättre och bättre där Johannesson inte alls utvecklas. Det kan ju bero på att Larsen anpassar sig till större rink också det Johannesson inte behöver göra.

Johannesson är riktigt duktig offensivt emellanåt i ha det ger jag absolut honom men också riktigt dålig defensivt i vissa lägen också.
Larsen värvades som en tvåvägsback och är mer användbar över hela isen. Han har tyngden också vilket är något positivt.
Backarna i Gällas spel står upp utanför egen blå och utdelar gärna tackling och klämmer spelaren med puck mot sargen och på så vis kan laget vinna tillbaka puck lättare. Var ganska effektivt i någon match nyss. Larsen funkar i det spelet men absolut inte Johannesson. Sen gör Larsen misstag också så det finns en anledning till att jag bara ser Larsen som sjunde back och Johannesson bänkad när vi har 8 backar. Det är ju dessutom samma ålder på Larsen så tror du det finns uppsidor hos Johannesson så borde det finnas lika mycket potential hos Larsen att utvecklas.

Jag röstar Larsen före Johannesson. Vi har billins och kinnvall för pp även om jag är lite besviken på den förstnämnde så här långt offensivt men det kan bero på att han går med just Johannesson i backpar också.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Varning för långt inlägg.

Har kollat på highlights från Lindbäcks fem matcher. Dessvärre så får man ju bara se vad som släppts in och inte vad som räddats, så det blir ju lite skevt.

AL har släppt in 14 mål och jag har kategoriserat dem nedan:
Rena tavlor – 2 mål
Fel positionerad – 4 mål
Kunde i bästa fall tagit – 4 mål
Inget att göra – 4 mål

Rena tavlor:
BIF-AIK: 4-2-målet. Tekning, skott mellan benen. Fri sikt. AL inte vaken.
VIK-BIF: 4-4-målet. Ensam VIK-spelare från kanten skjuter rätt i mål, AL oskymd, kan hända att skottet ändrar riktning en smula på BIF-back, men så pass långt från mål och så liten ändring av puckbana att skottet ändå borde tagits.

Fel positionerad:
BIF – AIK: 4-1-målet. Hamnar alldeles för långt ut, inte en tanke på att passningen faktiskt kan nå fram (vilken den gör). Försvaret ska såklart ta passningen och det kunde blivit mål även om AL stått längre in, men han är helt ur position när passet kommer och AIK-spelaren har helt öppet mål.
VIK-BIF: 2-4-målet. Skott från tekningscirkel, AL väldigt långt ut och retur rakt till VIK spelare. Borde inte behövt komma ut så mycket och hamna så fel. AL är ju stor och täcker målet bra ändå.
BIF-VVIK: 3-3-målet. Skott från snäv vinkel, AL glider ner på knä bakom förlängda mållinjen fast ingen med- eller motspelare är i närheten och stör, retur rakt in och helt öppet mål.
BIF-VVIK: 4-4-målet. VVIK i PP, pass över centrallinjen men AL är långt ut och har redan gått ner halvvägs när passet kommer, kommer helt fel, lämnar öppet mål och är chanslös.

Kunde i bästa fall tagit:
VIK-BIF: 3-4-målet. PP VIK, AL hamnar lite på sniskan men är ändå där när skottet kommer, kunde räddats men ingen tavla.
BIF-MIK: 3-1-målet. PP 5 mot 3. John Persson skjuter. Bör inte vara skymd. Ingen tavla men inte helt otagbart heller.
BIF- VVIK: 3-2-målet. En lite märklig studs, inte otagbart, men ingen tavla enligt mig.
NV-BIF: 2-1-målet. Släpande forward som siktar mot krysset. Går såklart att rädda, men fler än AL hade släppt in samma puck.

Inget att göra:
VIK-BIF: 1-3-målet. Helt skymd i PP, inget att säga om detta.
BIF-VVIK: 2-1-målet. Skott från slottet, skymd.
NV-BIF: 1-1-målet. Spelare fri med AL som gör en bra räddning, men på bekostnad av att han hamnar fel, dock ingen utespelare som är i närheten av att ta sina gubbar. Försvarsmiss.
NV-BIF: 3-1 målet. Rörigt framför mål, AL gör två bra räddningar sittandes men helt överspelad och ingen hjälp från försvarare.

Lite av problemet är att just 4-4 i både matchen mot VIK och VVIK är kategori 1 eller 2, dvs att de ligger till stor del på AL. Rena poängtapp. Mot Nybro så vill jag faktiskt säga att inget av målen går att lasta på AL, möjligtvis att han en bra dag hade tagit 2-1.

Så, att han ensam kostat oss 2 poäng tycker jag är rättvist, men de andra 3 poängen ligger på laget.

Min högst personliga bedömning och det inte meningen att hänga ut AL, men såklart hade jag hoppats på mer än två rena tavlor och fyra halvmärkliga ingripanden på fem spelade matcher av en så pass rutinerad målvakt. Till AL’s försvar så kan jag inte redogöra för ev. räddningar som gjorts under dessa matcher som kanske borde resulterat i mål.

Jag tror att frustrationen beror på att de misstag han faktiskt gjort (både denna och förra säsongen) är ”juniormisstag” som inte alls förväntas av någon med den erfarenhet av spel i så bra ligor som AL faktiskt har. En orutinerad målvakt som t.ex. Clara kommer undan med detta då liknande misstag förväntas tvättas bort med mer rutin.
Kommentera