Brynäs IF

723688 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2594923

Sv: A propósito de nada
Stenis: Du kan läsa mer om det i länken.

Det här med "snipers" tjatas det alltid om så fort Brynäs förlorar en match, men faktum är att Brynäs gör mer än 4 mål per match i snitt den här säsongen, att Kopacka leder skytteligan och att Rödin ligger fyra i densamma.

Givetvis kan det finnas enstaka matcher där man är ineffektiva, men statistiken visar tydligt att målvaktsspelet är området där man inte har topplagsleverans. Målvaktsspelet är det överlägset största problemet, sen kommer PP-spelet där man är 8:a med 20,59% vilket är svaga siffror för ett lag med Brynäs spelarmaterial.

Om man isolerar PP-spelet och kollar på målskyttar där så har man:
3 mål Kopacka
2 mål Kelleher
1 mål Rödin
1 mål Larsson

Man har med andra ord inte gjort ett enda mål från blålinjen. Spelare som Indrasis och Vesel har inte heller gjort mål i PP, likaså typ Blomqvist som man ofta letar för skott i slottet.

Det är rent allmänt svaga siffror i PP, det är egentligen bara Kopacka som verkligen har levererat där, tycker jag.

Att målvaktsspelet är ett stort problem kan nog alla se, men statistiskt ser man det på så vis att Brynäs släpper in många fler mål än man borde göra sett till målchanserna som motståndarna skapar. Sen har inte försvarsspelet hållt toppklass heller. Om man kollar på exempelvis Mora-matchen så kunde försvarsspelet givetvis ha förhindrat alla 3 målen, men det var också i princip 3 mål på 3 chanser i matchinledningen. Om Clara hade räddat 1-2 av de puckarna hade det blivit en mycket mindre uppförsbacke.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Där vart Garpen sparkad då😂
Kommentera