Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2602938

Sv: A propósito de nada
Huge:
Varning, långt inlägg. Gällande Lindbäck

Har sedan jag började följa forumet för ett par år sedan oftast stått på din sida då du nyanserar många ensidiga inlägg, ”sparka tränaren”, ”maila Svedman” osv. Vi som inte har insyn kan inte alltid förstå varför vissa beslut tas eller inte tas. Så är det. Klubben kan av flera olika anledningar inte kommunicera ut precis allt. Så man bör vara lite ödmjuk inför detta faktum.

Men i fallet Lindbäck kan du inte mena allvar. Att en touch hit eller dit försvarar hans uppenbara tavlor. Som jag tidigare skrivit, gällande dessa toucher så måste Lindbäck vara världens mest otursamma målvakt då andra målvakter inte verkar utsättas för dessa toucher, eller är det så att andra målvakter tar dessa skott ändå?

Lindbäck har inte ensam vunnit en enda match åt oss på 1,5 säsonger. Däremot förlorat en hel del matcher åt oss. Att dåligt försvar förklarar vissa tavlor? Ibland ja, men oftast nej, t.ex 0-2 målet i onsdags. Han väljer att försöka plocka en puck som kommer på stötsidan, och missar. Det förklaras inte av dåligt försvar, det är ett dåligt och märkligt beslut som absolut inte förväntas av en målvakt med Lindbäcks rutin.

Att vi inte gör mål är såklart inte Lindbäcks fel. Matcher förloras under en lång säsong, misstag görs osv. Surt i stunden men på sikt kommer man över det.

Jag har ingen avsikt att bedriva någon slags häxjakt, jag kan bara sorgligt konstatera att Lindbäck inte håller måttet om vi ska ta steget upp. Det går inte att blunda för de tabbar han gör gång på gång. Spelar ingen roll om han tar 40 skott i en match men släpper två billiga om vi förlorar.

Titta på någon annan match och se vad andra målvakter tar för puckar, du kommer häpna när du jämför dessa målvakter med Lindbäck om dina krav inte är högre än vad du beskrivit.

Allt är relativt, vad som är bra målvaktsspel för dig kanske inte är bra för mig, men faktum är att 8 målvakter i HA har bättre GAA och 13 (!) målvakter i HA har bättre SVS. Vidare undrar jag vad du anser om om kommentatorers/expertkommentatorers anseende? Är de yrkeskunniga? För senast igår, och även i ett flertal andra matcher när Lindbäck gjort tabbar har det sagts ”den borde Lindbäck tagit”.

Jag var supernöjd när Lindbäck presenterades, försvarade honom länge förra säsongen, tänkte att förlängningen till årets säsong var ok (försökte iaf intala mig det), att han i HA förhoppningsvis skulle bli bättre och studsa tillbaka. Men nej. Gång på gång på gång gör han uppenbara tabbar. Klart att en målvakt ibland släpper någon puck som 1-0 igår, men då går det kanske 5-10 matcher mellan varje sådan tabbe. Lindbäck gör typ en sådan tabbe i varje match, och det är häpnadsväckande! Det är ingen underdrift att han gör tabbar i fler matcher än matcher han inte gör tabbar, och då är jag snäll, för det är snarare i var 10:e match han möjligtvis inte gör en tabbe.

Vad felet är vet jag inte. Men ska vi komma långt i slutspelet så måste målvaktsspelet upp rejält.

Tro mig, skulle Lindbäck från och med nu studsa tillbaka så blir ingen gladare än jag. Men mitt tålamod har tagit slut. 1,5 säsonger av tabbar hade petat vilken målvakt som helst, dessvärre har vi en oprövad 18-åring som back-up vilket sätter oss i en prekär situation.

Jag är mest nyfiken på varför du in absurdum försvarar detta undermåliga målvaktsspel? Har du inte högre förväntningar? Tycker du verkligen att Lindbäck spelat bra?

Jag är absolut inget fan av att sparka folk hit och dit, men jag är helt övertygad om att vi aldrig går upp med Lindbäck i mål. Det måste värvas en ny målvakt. Sofftyckare Svartvadet verkar tycka det samma.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: bra skrivet
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Bra skrivet. Alltså, utöver alla objektiva experter är säkert Lindbäck själv den första att medge att Södertäljes sista mål och AIK:s första är skott som han bara ska ta. Det är inte ens nära att vara någonting annat än tavlor på elitnivå.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Grund- och främst försvarsspelet har hittills varit för dåligt, för att på ett seriöst sätt kunna bedöm Lindbäcks prestationer.
När han började få hjälp innan och under KS ifjol så lyfte hans spel markant. Tror han har samma möjlighet framöver om och när utespelet blir jämnare och bättre.
Tror isf mer på att man dumpar nån av backarna som första åtgärd om grundspelet inte förbättras framöver, än att man dumpar Limpan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: bra skrivet..O du kan lägga till fler av bisittarna o experterna på tv4...att de ifrågasätter Limpan!
Tyvärr är Huge en man som inte vill se....Han skrev att det var gulligt hur Vesslan skrev. Kanske är det samma kring Huge...att vi ska se det som lite gulligt hur Huge försvarar Limpan...Likt en 5 -6 åring som tycker/tror att pappa är bäst...hela tiden..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: tänk då på att i den statistiken räknas inte alla målvakter med heller. Så det är till och med lite "värre" än så.

Detta står som notis på Swehockey längst ned:
"Only goalies who particated more than 40% of their teams total game time will be included in the ranking."

Så en del som stått t.ex. 5 matcher räknas inte med (att man stått 1 match är inte jätterelevant för statistiken så klart). Ta t.ex. Melker Thelin i Björklöven som på sina 5 matcher har 91.3%. Ej heller Clara som har marginellt bättre siffror än Lindbäck räknas med i det du kollat. Ingen kritik på något sätt, bara info!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Väldigt bra skrivet JohnnyBotox. Instämmer till fullo!
Kommentera