Brynäs IF

716313 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702720

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: "Lyckas vi behålla Benn så tycker jag han är given jämte Djoos(?) i första backpar."

Leker lite Ep-scout och kollar vilka AHl-backar från Sverige som finns som kan tänkas vända hem och isf spela med Djoos i första backpar (om man söker nytt första backpar). alla dessa spelares kontrakt går ut.

-Jacob Larsson - spelat länge i USA och väldigt få matcher i NHL de senaste säsongerna. Spelade med Frölunda i SHL men kommer från Ljungby. Kanske för högprofilerad för Brynäs. Spelade med Silfverberg i Anaheim

-Markus Björk - Slog ju igenom i Brynäs och inte spelat i NHL på hela året. Kontraktet går ut och kanske vill vända hem/har svårt att få nytt kontrakt.

- Simon Lundmark - Spelat 3 säsonger i AHL utan att ha gjort något NHL-framträdanden. Kanske lite ung att vända hem. Spelat i SHL med LHC, så kanske det naturliga valet. Från Sthlm från början.

-William Lagesson - Spelat i över 10 år i NHL/AHL. Inte riktigt tagit plats i NHL och kanske ger upp som 28:åring när kontraktet går ut. Från Göteborg men inte spelat i Frölunda på länge och var utlånad till Djurgården från USA. Kanske för högprofilerad för BIF.

-Victor Söderström - Kanske för tidigt att vända om men inte tagit plats i ett av de sämre lagen i NHL. Arizona flyttar till Salt Lake City och kanske blir det inte lika mycket prestige att hålla kvar en första rundare då? Kan kanske få kontrakt på annat håll men kan kanske lika gärna tänkas börja om i Sverige
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Söderström vore ju en riktigt stor lottovinst att få hem, men känns som att han kommer få NHL-kontrakt, eller åtminstone få möjligheten att stanna i Schweiz. Som GM i en annan NHL-organisation eller Schweiz vore man ju väldigt intresserad av en sån kille. Kanske är han rent av en av kandidaterna till att ersätta Djoos i Lausanne.

Jacob Larsson är antagligen en av de absolut bästa svenska defensiva backarna på marknaden. I motsats till många andra i den rollen är han ju riktigt bra på skridskorna och spel på stor is vore inget problem, vilket är mer tveksamt kring exempelvis Hägg.

Funderar lite på det här snacket om att det är så svårt att vara sent ute på marknaden som SHL-nykomling. Det har ju definitivt varit en nackdel på så vis att Brynäs inte haft möjlighet att ens konkurrera om signaturerna för vissa eftertraktade spelare, kanske framförallt spelare som redan spelade i Sverige, men de allra flesta utlandsproffsen verkar ju fortfarande vara tillgängliga.

Det känns som att Brynäs är i en mycket bättre sits nu än man brukar vara. Det finns många luckor kvar att fylla, men det finns också många spelare på marknaden. Normalt sett brukar man sitta med en nästan full trupp och massa spelare som man kanske egentligen inte vill behålla men som liktförbannat sitter på flerårskontrakt. Då är ju den här situationen mycket bättre att vara i.

Känslan var att Modo hämtade en del "rester" från marknaden förra säsongen, men att Brynäs letar på en annan hylla nu. Kanske är så att Brynäs har mer pengar och att man har flax med hemvändare, men marknaden känns verkligen inte begränsad, trots att Brynäs så sent ute.
Kommentera