Brynäs IF

715601 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2702762

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Ironhook m fl.
I mina ögon var Vesel vår genomgående bäste center under säsongen. Han gör oerhört få misstag, spelar klokt och enkelt som en center ska. Det ser inte ut att hända så mycket men poängen strömmar ändå inte i jämn takt. Om jag inte kommer ihåg helt fel så var det under Vesels frånvaro som laget dippade och efter återkomsten som vi började spela riktigt bra igen (sammanfaller förvisso även med Kellehers återkomst). Johan Larsson har en större förmåga att driva spelet och förtjänar ändå en högre ranking i SHL förstås.
Men, med tanke på att Vesels alternativ förutom Brynäs förmodligen är allsvenskan så tycker jag att man mycket väl kan placera honom med en inte alltför hög SHL-lön i fjärde med löfte om att hoppa in som vikarie högre upp i hierarkin när tillfälle uppstår. Det ger honom rimliga chanser att få visa vad han går för i SHL vilket borde kunna ses som gynnsamt. Då får vi också bra konkurrens i laget, en grymt stark centrallinje, (vilket brukar vara avgörande för framgång) och blir mindre sårbara vid skador. Det innebär att vi även skulle kunna placera Kelleher i en fjärdekedja med lite samma resonemang.
Vi skulle då kunna få 4 kedjor som samtliga blir puckstarka och spelskickliga och det skulle även erbjuda fantastiska möjligheter i pp.
Det känns synd att inte nyttja lite av den framgång och skicklighet som Tylers var med och bidrog med. Något säger mig att vi under säsongen skulle vara glada att ha dessa båda att tillgå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: jag håller med i ditt resonemang i stort. Du skriver att vesel var vår bäste center. Varför ska då Larsson men särskilt ölund spela högre upp i laget helt plötsligt? Det rimliga är väl att ölund blir fjärde center och Larsson eller vesel tredje?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Så tänker jag också 🙂
Samt kontinuitetsdelen för en grymt bra grupp är ingen nackdel.
Kommentera