Brynäs IF

724412 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #2704105

Sv: A propósito de nada
Peja: personligen har jag inga problem att ha cukste som 7-8 back. Alternativet att ta in en back i tredje backpar är väl typ att värva från allsvenskan? Då tar jag hellre cukste som man vet vad han kan, passar in i gruppen och har spelat bra med lindstein och dessutom höjde sig när det gällde som mest.

Cukste spelar ändå vm, inte många allsvenska backar som gör det.

Tycker Brynäs är i ett läge där man bör chansa så lite som möjligt och ceda är ändå en ganska stor chansning skulle jag säga

Lite samma tänker jag om vesel vs Karlsson. Visst, Karlsson gjorde 10 poäng mer än vesel i serien, men jag tycker inte det är givet att han kommer funka bättre i shl för det. Då behåller jag hellre vesel, som man vet vad man får av, än att chansa med någon annan i en tredjekedja.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Cukste som sjundeback - absolut. Alcén har ju sagt att en junior ska vara åttondeback initialt. Betyder i så fall att både Johannesson och Larsen får lämna.

Jag tänker typ:
Djoos - ny defensiv back/högerfattad tvåvägsback
Bertilsson - Kinnvall
Charles - Lindstein
Cukste, junior

Det tredje backparet känns lite svajiigt på förhand, men svårt att säga hur Lindstein kommer att nischa sig i framtiden. Egentligen hade man kanske hellre haft en mer defensiv back tillsammans med Charles. Å andra sidan kanske inte Charles är så offensiv i 5mot5, svårt att bedöma en spelare som man inte har sett.

Att Charles spelar fysiskt tycker jag låter bra, därför att Brynäs riskerar att få en för mjuk backsida annars. Djoos är ju en fantastisk spelare, men verkligen en ”mjukis”.

Sen tycker jag att man kan fundera på om Cukste verkligen ska förlängas som sjundeback eller om det kanske går att hitta något bättre. Tycker det är svårt att jämföra honom med en spelare som Milosevic som ju blev drastiskt bättre under säsongen och eventuellt kommer fortsätta ta stora kliv. Det är ju också oklart hur Cukste ställer sig till en sådan roll, precis som det inte är givet att typ Tyler x 2 vill stanna i mindre roller.

Tycker även det är svårt att säga vilken spelartyp som skulle passa bäst med Djoos. I teorin är det en fysisk buffel men å andra sidan skulle han säkert kunna bygga ett bra spel tillsammans med typ Björk, bara för att illustrera spelartypen med ett konkret namn.
Kommentera