Brynäs IF

724405 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #2704320

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Ja, det är ju såklart rimliga invändningar.

Enligt min kalkyl har Brynäs 9 givna PP-spelare om Djoos blir klar. Det är Djoos, Charles, Kinnvall, Kopacka, Rödin, Indrasis, Larsson, Lindblom och Silfverberg.

Det innebär att förstacentern tar den "sista" PP-platsen. Då är spelare som Scott, Vesel och Ölund utanför uppställningarna. Även Kelleher, om han mot förmodan blir kvar.

Visst kanske man kan "överleva" med att ha 11 givna PP-spelare, eftersom någon alltid är borta, men det ger också en fingervisning om varför det kan bli problematiskt att förlänga Kelleher. Det kanske helt enkelt vore bättre med en annan spelartyp på den platsen, och då någon som inte måste spela PP.

Det är också lite svårt att få in den högerfattade PP-backen som Gällstedt helt öppet efterlyste bara häromveckan, men det kanske bara var tanken innan man fick napp på Charles (inte högerfattad, men ändå en typ som absolut måste spela PP.

Samtidigt har backsidan bara en rightare nu och det tror jag i grund och botten inte att man är jättenöjda med.

Ett annat alternativ skulle kunna vara, även om ingenting tyder på att man tänker så, att förstacentern är en tvåvägscenter som inte spelar powerplay men som istället är grym i 5mot5 och boxplay. Det skulle skapa plats för Gällstedts högerfattade PP-back eller en till PP-skicklig ytterforward (som Kelleher eller någon annan).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Nytt för iår, aktiv sittplats!
Blir intressant att se vilket lyft det kommer ge arenaupplevelsen.
Även spännande att se vår ståplats ta ytterligare ett kliv framåt, all eloge till folket som lett till den positiva utvecklingen!
Kommentera