Brynäs IF

724405 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #2704274

Sv: A propósito de nada
Peja: Är som sagt inte principiellt mot värvningar av en enskild, äldre spelare som O’Neill. Är emot att truppen riskerar bli för tunn om vi hamnar på 14 forwards 8 backar (som det snackats om i GD-intervjuer med Alcén bl a) och över hälften är 30 plus och där 5 av dessa är bland tilltänkta topp 6 forwards och om sedan några skador uppkommer på hösten.

Tror inte nödvändigtvis att det blir så, men hoppas gärna på några breddförstärkningar också utöver de som diskuterats hittills (Djoos, förstecentern, ytterforward, diverse förlängningar). Blir smått nervös av att läsa laguppställningar med Kasper Larsen som sjunde back, och lillebror Linus Lindblom som 13:e forward. De höll knappt genomsnittlig HA-standard enligt mitt hockeysinne.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Ja, det är ju såklart rimliga invändningar.

Enligt min kalkyl har Brynäs 9 givna PP-spelare om Djoos blir klar. Det är Djoos, Charles, Kinnvall, Kopacka, Rödin, Indrasis, Larsson, Lindblom och Silfverberg.

Det innebär att förstacentern tar den "sista" PP-platsen. Då är spelare som Scott, Vesel och Ölund utanför uppställningarna. Även Kelleher, om han mot förmodan blir kvar.

Visst kanske man kan "överleva" med att ha 11 givna PP-spelare, eftersom någon alltid är borta, men det ger också en fingervisning om varför det kan bli problematiskt att förlänga Kelleher. Det kanske helt enkelt vore bättre med en annan spelartyp på den platsen, och då någon som inte måste spela PP.

Det är också lite svårt att få in den högerfattade PP-backen som Gällstedt helt öppet efterlyste bara häromveckan, men det kanske bara var tanken innan man fick napp på Charles (inte högerfattad, men ändå en typ som absolut måste spela PP.

Samtidigt har backsidan bara en rightare nu och det tror jag i grund och botten inte att man är jättenöjda med.

Ett annat alternativ skulle kunna vara, även om ingenting tyder på att man tänker så, att förstacentern är en tvåvägscenter som inte spelar powerplay men som istället är grym i 5mot5 och boxplay. Det skulle skapa plats för Gällstedts högerfattade PP-back eller en till PP-skicklig ytterforward (som Kelleher eller någon annan).
Kommentera