Brynäs IF

724395 inlägg · 7957 ämnen

Inlägg #2704393

Sv: A propósito de nada
Bob: Måste vi verkligen ha en ruskigt bra förstecenter? Larsson är väl en bra förstecenter med SHL-mått mätt? Klart vi ska ha en 1-2 center men behöver inte vara någon superstar. Dessa spelare blir ofta övervärderade också. Ser hellre att vi lägger mer pengar på djup i laget om vi måste välja. Säkra upp Ölund och Vesel med.

Är trött på att ha en Max två kedjor som fungerar. Det är främst det tänket som gjorde att vi åkte ur SHL
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Intressanta tankar helt klart! Det jag känner är att vi fyllt på med bra ytterforwards som säkerligen kommer ha ett gediget spel över hela banan.

Jag är inte så mycket för att rita upp uppställningar innan man har spelare klara men min spontana tanke är att man skulle kunna göra något följande:

Lindblom - Ny (O’Neill?) - Kopacka
Skulle kanske påminna lite om kedjan Lindblom ingick i sist han var här med en skarpskytt och en center med spelsinne(?)

Silfverberg - Larsson - Indrasis
En kedja som ger Indrasis alla möjligheter att försöka släppa loss sin offensiv även på SHL nivå, dessutom har han Silfverberg med sig som fortfarande har ett bra skott. Både Silfverberg och Larsson är dessutom bra över hela banan

Rödin - Ölund - Ny (Kelleher?)
Bumpa ner Rödin ett hack eller två, skapa ett bra djup och för första gången på länge så ger man Ölund lekkamrater (bortsett från förra säsongen där han ändå hade Kopacka vid sin sida) tror även Kelleher skulle kunna göra sig bra i den här kedjan

Scott - Vesel - Ny Bredd
Scott och Vesel spelade tillsammans säsongen som var, känner varandra och båda spelarna bör kunna göra ett bra jobb i en fjärdelina, kanske ett litet frågetecken på Scott som enligt uppgifter gått skadad rätt länge under säsongen, men kan han återhämta sig från skadorna så är jag säker på att Scott skulle vara en tillgång i en fjärdefemma.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Alltså nu är inte jag någon expert men lite så här ser jag det och det här vill jag se.

Jag vill att vi lägger mycket krut på en bra center. Gärna offensivt lagd, någon som kan boosta förstakedjan ännu mer. Utöver det så vill jag att vi börjar se Rödin som mer av en defensiv pjäs än en offensiv, och kanske flyttar ner honom. Jag vill, och tror att vi kommer ha tre stycken producerande kedjor och till sist en stabil fjärdekedja med defensiv tyngd.
Sen behöver vi balansera kedjorna bra, minst en spelare i varje kedja vill jag gärna se ha en fysisk och defensiv tyngd. Silfverberg t.ex är en spelare som kan ha det fokuset bl.a. Larsson också.

Jag tror att Indrasis behöver ha en sån spelare med sig, Kelleher också OM han nu stannar, men ju mer jag tänker på det ju svårare känns det.

Sen beror ju allt på pengar också, har man mer pengar och sätter bra värvningar så kan man flytta ner spelare.

T.ex en fjärdekedja med Rödin - Ölund - Scott låter fantastiskt bra, sen om det är realistiskt eller inte kan jag inte svara på
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bratwursten : Ingen dum tanke, bara det är en jävligt stabil pjäs i 5v5 så är jag nöjd. Men baserar det lite på Alcéns reaktion i intervjun med Ros och Abris när han fick frågan om O’Neil, fick bara en känsla av att han är huvudspåret..
Kommentera