Brynäs IF

722551 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2706002

Sv: A propósito de nada
Hade vi värvat Emil Larmi efter hans år i Nordamerika tror jag inte så många hade varit imponerade. Visst han gick till ett väl fungerande Växjö men bara för det betyder det inte att man blir en supermålvakt. Det går även läsa att Larmi inte trivdes alls utanför isen därborta och sånt påverkar mycket hur du spelar på isen.
Ett annat exempel är Linus Söderström även han till ett topp lag men han hade inte heller några bra siffror i Nordamerika. Han spelade 4 matcher på två år därborta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
William2325: Har själv ingen som helst insyn i Källgrens liv och prestation "over there" (mer än EP-statistik). Men jag tänker att om man fått stå typ 20 matcher i NHL de 3 senaste säsongerna kan man inte vara SÅ extremt dålig heller (21/22 & 22/23 så inte senaste). Hoppas på att han blommar ut hos oss även om statistiken (EP) inte är superimponerande.

Men själv är jag nästan mer nyfiken kring hur Brynäs tänker kring andremålvakten. Vågar man satsa ungt igen som man gjorde med Clara? Kommer man satsa på mer rutin från topplag i HA? (Frågan är ju om toppmålis där vill vara andremålis i ett förmodat bottenlag jämfört med att vara etta i ett topplag i HA). Och med förmodat bottenlag menar jag bara att man måste ha realistiska förväntningar sett till senaste säsongerna i SHL och att vi är nykomlingar, inget annat (tror vi kommer dömas långt ned av många experter men blir gärna överbevisad).

Edit: Gällande Linus Söderströms 4 matcher på 2 säsonger så var han skadad hela första säsongen, andra (där han spelade 4 matcher) var han inte skadad utan petad... I favör för bland annat... Jared Coreau (i AHL-laget)! Vilket sammanträffande.
Kommentera