Brynäs IF

723804 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2708493

Sv: A propósito de nada
Peja: "Kinnvall, Bertilsson, D'Astous, Djoos och Andersson lär ju gå före Lindstein. Då blir han sexa. Om Benn också förlänger i ett sent skede kommer det bli väldigt svårt för Lindstein att platsa.

Man ska nog inte ta Alcén bokstavligen med allt han säger, men han öppnar ju för att inleda med 7 backar + junior, underförstått att någon mer kan ansluta i ett lite senare skede."

Håller inte med och håller med.

Verkar som många överskattar Andersson en hel del härinne. Jag tycker inte det är givet att Andersson är bättre än Lindstein. Dom gjorde snarlika mycket poäng i HA, Lindstein har spelat i Shl och var jvm:s bäste back förra året. I utgångsläget går Lindstein före Andersson i min bok.

Vissa verkar tro att CEDA och Andersson ska hålla samma nivå och sätter Andersson framför CEDA i sina laguppställningar. CEDA gjorde ändå 46 poäng i Liiga. CEDA är en spetsvärvning och Andersson en breddback. Allt annat skulle förvåna å de grövsta.

Däremot håller jag med om att Alcén kommer att knyta upp en till back ganska snart och att han troligtvis väntar in ytterligare en toppback senare; t ex Benn. Finns väl en risk att kanske Djoos drar ut på tiden, och som jag skrivit tidigare, man måste agera efter det man vet nu - och det är att Djoos tillhör Lausanne. Får man loss Djoos tar man ett nytt beslut om backsidan då.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Lindstein skulle också kunna utvecklas snabbt i och med hans åldern, men baserar mina åsikter på hur de spelade 23/24. Andersson imponerade och hade en högre lägstanivå än Lindstein, att han är rightare ger ju också en viss konkurrensfördel. Tror att planen är att ha med Andersson i powerplay och då kommer han ju definitivt att gå in på sex backar i spel fem mot fem också.

Kanske sticker ut hakan lite nu, men tror Andersson och Kinnvall kommer vara ungefär lika bra 24/25. Om det inte vore för Anderssons skadehistorik tror jag att någon annan SHL-klubb hade gjort klart med honom i typ januari.

CEDA är ju svårbedömd men även han måste ju rimligtvis vara värvad för att gå in ordinarie fem mot fem och spela powerplay.
Kommentera