Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2708998

Sv: A propósito de nada
Peja: Har spelarna låga löner vilket en del fortfarande har i AHL (t ex Luke Henman som spelar i fjärdekedjan i Coachella Valley, Oskar Bäck center i Texas Stars som tjänar 70k dollar, Cal Burke C/RW i Colorado Eagles som tjänar 125k per år) så går det att buda på dem i a f.

Bäck och Burke har dessutom haft bra underliggande siffror typ 3 år på raken och ändå har de fortfarande låga löner. Tror det är fullt möjligt att ge dem ett bud 30% över nuvarande lön och kunna ro hem kontraktet.

En annan intressant spelare som Hockeylabbet filtrerat fram och påminner om Henman: Cameron Wright, rivjärn och tvåvägsspelare i Bakersfield. Fysisk, tar plats framför mål och har typ bäst xg i Bakersfield men spelar i tredje-/fjärdekedjan. F.d collegespelare som kom in sent i proffshockeyn. Kan komma loss för en rimlig peng och färga i Brynäs tredjekedja.

www.eliteprospects.com/player/268686/cameron-wright
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Kan bli svårt att värva Henman. Nyligen nämndes i NHL-podden att det t o m var svårt att få personal att flytta från Coachella Valley Firebirds upp till moderklubben Sesttle Kraken i NHL p g a det är så nice att bo i Palm Springs
(sas dock med glimten i ögat 🙂)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
IronKrook: Var nog otydlig men min poäng är att nordamerikanerna har egna hockeylabb och att deras (förmodade) kontraktserbjudande från AHL-klubbar antagligen kommer att ta hänsyn till de underliggande siffrorna, de har ju stenkoll på sånt där borta. Brynäs och andra ska naturligtvis också ha den kollen, men just i den marknaden där hockeylabben är lika frekventa som apotek här hemma är det nog inte lätt att fynda genom just underliggande stats. Det tror jag är lättare att göra i andra ligor där den biten kanske är underutvecklad i relation till här.

Finns också en tydlig problematik att värva spelare som bara har spelat på liten is även om jag inte är negativ till det. Skulle gärna se att Brynäs fick in explosivitet och fysik som skulle göra laget jobbigare att möta. Därav mitt förslag med Hodgson.
Kommentera