Brynäs IF

722760 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2709127

Sv: A propósito de nada
Fel år att lägga pengar på det här i mitt tycke…
Uppladdat:

450x300-img7351.jpegimg7351.jpeg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Hej å hå!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Jomen man bör nog göra skillnad på likviditet och (ekonomiskt) resultat.
Eftersom det är en investering så skrivs den av på flera år och drabbar således inte resultatet särskilt mycket. Räknar man samtidigt med ökade intäkter (vilket man borde göra) så kan det faktiskt vara så att det är precis det rätta att göra just nu. Man stärker resultatet och får förhoppningsvis en starkare budget inför nästa år och kanske redan i år. Att inte investera är inte rätt väg att gå om man vill nå långsiktig framgång tror jag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Det kan ju vara så att det inte finns så många alternativ om den gamla är så pass dålig att det är dyrare att underhålla den istället för att köpa en ny (ledskärmarna kan ju vara en del av paketköp). Sen finns det ju andra variabler också som kan spela in. Är det någon sponsor som gått in och hjälper till med en ny mediakub t.ex?

Den vi har nu är väl nästan 15 år gammal (tror det var kring 2010) och lär väl knappast vara strömsnål heller. Sen förstår jag så klart argumentet att man vill lägga pengar på spelare och etablera sig i SHL osv, tro inget annat. Men om detta kostar nästan noll för Brynäs så får ju inte Brynäs mer pengar till spelare för att man väntar till ett annat år.

Och om det är så att det är Brynäs som tar hela kostnaden (det vet vi inte) så kan det ändå snabbt löna sig om den gamla är uttjänt och väldigt dyr i drift jämfört med att köpa en ny. Sen är det ju förmodligen något som planerats under längre tid och inget spontanköp. Alternativet är ju att inte köpa en ny och chansa på att den inte går sönder under säsongen när det lär vara svårt och dyrt att byta som en panikåtgärd.
Kommentera