Brynäs IF

722759 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2709986

Sv: A propósito de nada
Gavve: Jag tycker det är svårt att diskutera och argumentera när man inte känner till detaljer kring finansieringen, kostnaderna osv. Tycker bara det är lite märkligt att just en nykomling smäller på med norra Europas största mediakub. Det borde väl rimligtvis vara någon av de klubbar som är rikare och stabilare som gör det, men tror inte någon tycker det är en dålig idé om de ekonomiska förutsättningarna är fördelaktiga.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: "Jag tycker det är svårt att diskutera och argumentera när man inte känner till detaljer kring finansieringen, kostnaderna osv. Tycker bara det är lite märkligt att just en nykomling smäller på med norra Europas största mediakub. Det borde väl rimligtvis vara någon av de klubbar som är rikare och stabilare som gör det,

Hmmm...

Hur vet du/vi att Brynäs idag inte är tillräckligt rika för att kunna smälla på med den här kuben då?
Du kan ju inte både ifrågasätta köpet med hänvisning till att vi inte är tillräckligt rika, och samtidigt säga att det inte går att ifrågasätta/diskutera när man inte vet nåt om just ekonomin (kostnad, finansiering osv).

Det känns mest som att du agerar lite Jante-aktigt här, när du antyder att vi inte borde skaffa en så (onödigt) stor kub, bara för att vi är nykomlingar.
Sen kan man ju alltid ifrågasätta om Brynäs i realiteten ska betraktas som "nykomlingar" eller inte?
Vi är ju inte nåt div1 eller AS-lag som på ett överraskande sätt lyckats ta oss till SHL, direkt....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror att, att vi är nykomlingar, har väldigt lite att göra med det. Det kan ha funnits en plan bakom detta och att man har planerat detta sedan länge. Var det inte någon som sa att Monitor ERP-kontraktet går ut nu ? Kan det isåfall ha med det att göra?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror (observerar tror här eftersom jag inte vet) att detta är något som planerats under lång tid. Tror också att Brynäs hade investerat i detta även om vi varit kvar i HA. Knappast så att Brynäs (föreningen eller företaget) trycker på "GO, skriver på avtal och börjar demontera gamla kuben" ca en månad efter att Brynäs blev klara för SHL. (Tänker t.ex. på att arbetet är beräknat att ta hela sommaren och bör alltså ha planerats under lång tid). Att vi är nykomlingar eller ej spelar alltså (enligt mig) ingen som helst roll i detta fall.

Sen förstår jag att det kan sticka i ögonen på folk att pengar inte läggs på X eller Y, jag är inte dum. Men jag tror folk får tänka om ifall de tror att detta är något spontaninköp Brynäs gjort bara för att de blev klara för SHL.
Kommentera