Brynäs IF

723333 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2711060

Sv: A propósito de nada
Peja:
"För vem/vilka sker egentligen den här satsningen? Inbördes beundran?"

För (de stora) sponsorerna som investerar i jämställdhet?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Att år efter år investera i 1-årskontrakt med importer för att eventuellt komma till final istället för kvartsfinal, är det egentligen att investera i jämställdhet?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nu kommer jag få väldigt mycket skit. Jag har tröttnat på damlaget, Erika Grahm och Brynäs jämställdhetsarbete.

Det jag misstänkt hela tiden har nu visat sig vara sant, att herrlagets pengar går till damlaget. Varför ska vi stödja ett lag som drar 150 pers per match?

Jag skiter fullständigt i damlaget. Kollade en matchen en gång och fick slå av pågrund av den dåliga kvalitén. Det blir inte bättre av att kommentatorerna lossas att de spelar bra (Härenstam).

Jag hatar när Brynäs lägger upp på sociala medier att de värvat en ny spelare och att det sedan visar sig vara en damspelare. Lägg ner detta jävla jämställdhets-jippo. Jag skiter fullständigt i våra damspelare.

Varför ska damspelarna vara med i svarta mot vita och sitta med på autografskrivningar? En gång var det någon kärring som blev förbannad när en gubbe inte ville ha en damspelares autograf på hans brynäströja.

Vissa motiverar att Brynäs jämställdhetsarbete gör att vi får mer sponsorer, det tror jag inte på. Brynäs är en av Sveriges största föreningar och jag tror att företagen skiter i om vi satsar på vårat damlag eller inte. Det handlar om pengar.

Det är bättre att vi satsar på våra juniorlag så vi kan få fram talanger i världsklass. Inte som Kvist och Birgersson. Brynäs talangfabrik ligger långt efter andra klubbar vilket även påverkar Brynäs som förening. Det behövs talanger underifrån för att bli en framgångsrik förening. Titta på tillexempel Skellefteå och Frölunda. Även Brynäs 2012.

Nu har även den nya proffsligan i Nordamerika börjat sno de bästa spelarna. New York draftade Maja Nylén Persson igår till exempel. Detta betyder att Erika Graham kommer behöva ta ännu mer pengar för att kunna konkurrera. Även ligan kommer tappa i kvalité. Damlaget är även påväg neråt. Ser på sociala medier att de presenterar okända 15-åriga flickor. Jag skiter fullständigt i dem och vill inte se skiten på Brynäs officiella social medier.

Nu till lönefrågan. De ska inte ha några pengar eftersom de inte drar in några pengar. Det handlar inte om Jämställdhet eller liknande. I skidsport till exempel tjänar de svenska damerna mer pengar än herrarna i både prispengar och sponsorer, varför? Jo för att det finns en marknad och ett intresse vilket inte finns inom damhockeyn. Därav inga pengar.

Stryp all finansiering till damlaget och fokusera på det som kommer göra Brynäs till ett topplag igen. LÄGG NER JÄMSTÄLLDHETS-JIPPOT!!!!!!!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Fast har Brynäs sponsorer större jämställdhetsfokus än sponsorer till andra föreningar?

Färjestads damlag spelar i NDHL och hoppas att en dag kunna gå upp till SDHL. Färjestad skulle också kunna köpa framgång på damsidan. Men Färjestad är ju alltid lite smartare än andra föreningar och bygger sten för sten. Troligen är de bäst på damsidan också inom tio år, med ett damlag som bär sin egen ekonomi.

Brynäs tog upp kampen med ett ekonomiskt dopat Luleå via subventioner från herrlaget. Nu sitter man i fällan då man sålt in damsatsningen som en del av partnerskapet till sponsorerna. Man har satt sig själva och sina sponsorer i rävsaxen.
Kommentera