Brynäs IF

723332 inlägg · 7956 ämnen

Inlägg #2711067

Sv: A propósito de nada
Nu kommer jag få väldigt mycket skit. Jag har tröttnat på damlaget, Erika Grahm och Brynäs jämställdhetsarbete.

Det jag misstänkt hela tiden har nu visat sig vara sant, att herrlagets pengar går till damlaget. Varför ska vi stödja ett lag som drar 150 pers per match?

Jag skiter fullständigt i damlaget. Kollade en matchen en gång och fick slå av pågrund av den dåliga kvalitén. Det blir inte bättre av att kommentatorerna lossas att de spelar bra (Härenstam).

Jag hatar när Brynäs lägger upp på sociala medier att de värvat en ny spelare och att det sedan visar sig vara en damspelare. Lägg ner detta jävla jämställdhets-jippo. Jag skiter fullständigt i våra damspelare.

Varför ska damspelarna vara med i svarta mot vita och sitta med på autografskrivningar? En gång var det någon kärring som blev förbannad när en gubbe inte ville ha en damspelares autograf på hans brynäströja.

Vissa motiverar att Brynäs jämställdhetsarbete gör att vi får mer sponsorer, det tror jag inte på. Brynäs är en av Sveriges största föreningar och jag tror att företagen skiter i om vi satsar på vårat damlag eller inte. Det handlar om pengar.

Det är bättre att vi satsar på våra juniorlag så vi kan få fram talanger i världsklass. Inte som Kvist och Birgersson. Brynäs talangfabrik ligger långt efter andra klubbar vilket även påverkar Brynäs som förening. Det behövs talanger underifrån för att bli en framgångsrik förening. Titta på tillexempel Skellefteå och Frölunda. Även Brynäs 2012.

Nu har även den nya proffsligan i Nordamerika börjat sno de bästa spelarna. New York draftade Maja Nylén Persson igår till exempel. Detta betyder att Erika Graham kommer behöva ta ännu mer pengar för att kunna konkurrera. Även ligan kommer tappa i kvalité. Damlaget är även påväg neråt. Ser på sociala medier att de presenterar okända 15-åriga flickor. Jag skiter fullständigt i dem och vill inte se skiten på Brynäs officiella social medier.

Nu till lönefrågan. De ska inte ha några pengar eftersom de inte drar in några pengar. Det handlar inte om Jämställdhet eller liknande. I skidsport till exempel tjänar de svenska damerna mer pengar än herrarna i både prispengar och sponsorer, varför? Jo för att det finns en marknad och ett intresse vilket inte finns inom damhockeyn. Därav inga pengar.

Stryp all finansiering till damlaget och fokusera på det som kommer göra Brynäs till ett topplag igen. LÄGG NER JÄMSTÄLLDHETS-JIPPOT!!!!!!!!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Slaven82: Tjejer ska ha lika stor rätt att spela ishockey som alla bortskämda och curlade killar. Även de som inte är bortskämda och curlade. Jämställdhet är, vid sidan av klimatet, vår tids viktigaste fråga. Glöm inte bort att hemmet är den farligaste platsen i samhället för en kvinna. Vad har det med hockey att göra då?! Ja, fundera på det du.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
När Almtuna la ner sitt damlag fick de mycket badwill och tappade sponsorer. Det är väl inget konstigt att både Brynäs som förening och dess sponsorer vill att varumärket ska förknippas med jämställdhet. Jag har svårt för det här snacket att herrlaget sponsrar damlaget, det är en förening och alla pengar in ska investeras i att bygga ett så bra Brynäs IF som möjligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: Alla har rätt till sin åsikt och jag tror ”sanningen” ligger någonstans mitt emellan.

”Brynäs är en av Sveriges största föreningar och jag tror att företagen skiter i om vi satsar på vårat damlag eller inte. Det handlar om pengar.”

Du säger liksom lite emot dig själv här.
Ja många företag skiter säkert fullständigt i damlaget (innerst inne), men utåt sätt så måste de uppvisa att de minsann vill att Brynäs satsar jämställt för att främja sitt egna varumärke. Det är business.

Sen är det alltid svårt att spekulera kring sånt här när man inte vet summor, däremot håller jag med Peja i att det blir aningen skevt när man ska satsa på damhockeyn med när halva laget består av utländska spelare. Kanske finns det den långsiktig plan som jag inte har insyn i, men nog sänder det lite märkliga signaler allt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: Du har all rätt till dina åsikter och hur du upplever det. Det är dock inte representativt.
Det är lite dubbeleggat. Man satsar för att det ska bli lönsamt i framtiden. Det kommer det aldrig bli om det inte satsas. Kostnaden är väldigt låg egentligen jämfört med vad man skapar. Jag är inte mycket för s.k "feminism" måste jag tillägga, men flickor såväl som pojkar ska ha rätt till hockey och allt vad det innebär, även drömmarna. Jag ser gärna att det här fortsätter. Brynäs är väl heller inte ett unikt fall? Det finns flera andra lag som satsar på damlag. Det innebär inte att de kommer åka ur SHL.

Vill ändå hålla god ton, men måste ändå säga att det inte har någon betydelse att du som individ skiter i damhockey och inte vill se det på Brynäs officiella sociala medier. Då får du skrolla vidare och kanske jobba på din egen frustration, irritation och ilska, för den ligger hos dig.
Kommentera