Brynäs IF

723300 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2713135

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Du har rätt, men i grund och botten handlar det nog mer om ekonomiska faktorer. Det var 20 år sedan en kanadensisk klubb vann Stanley Cup trots att överlägset intresse gentemot USA.

Hade varit skillnad om klubbarna haft incitament att fostra egna spelare men så funkar det ju inte där borta. Hade varit intressant om draftsystemet på något sätt hade varit designat för att ge klubbar första tjing på spelare från den egna staten, men ingen verkar ju bry sig om sånt i Nordamerika, så det är nog bara med svenska ögon man ser sånt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
"Hade varit intressant om draftsystemet på något sätt hade varit designat för att ge klubbar första tjing på spelare från den egna staten, men ingen verkar ju bry sig om sånt i Nordamerika, så det är nog bara med svenska ögon man ser sånt."

Föreningslivet i USA och i Sverige är väldigt olika. Bara det att man flyttar lag kors och tvärs. Det är väl Dalkurd och AFC Eskilstuna i fotbollen som varit flyttfåglar, annars är det ovanligt?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja så är det, sen har vi lönetaket som spelar in en del. Min poäng från början var att det nog iaf är LÄTTARE att få ihop ekonomin och organisationen om hela regionen har ett helgjutet intresse för sporten. Inte att det var omöjligt, Florida bevisar ju motsatsen.

Och samtidigt har ju tex Red Wings, Bruins och Blackhawks haft det tuffare en tid, så min poäng kanske inte stämmer heller. Handlar kanske mer om att ha den bästa sportchefen trots allt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Landslagsuppdrag för åtta Brynäsare.

Edit: Och det var 30 år sedan en kanadensisk klubb vann Stanley Cup senast :) Håller med dig om det du skriver. Allt handlar bara om business i NHL. Lojalitet och att ha egna produkter från området kommer alltid komma i andra hand.
Kommentera