Brynäs IF

723300 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2713161

Sv: A propósito de nada
Peja:
"Hade varit intressant om draftsystemet på något sätt hade varit designat för att ge klubbar första tjing på spelare från den egna staten, men ingen verkar ju bry sig om sånt i Nordamerika, så det är nog bara med svenska ögon man ser sånt."

Föreningslivet i USA och i Sverige är väldigt olika. Bara det att man flyttar lag kors och tvärs. Det är väl Dalkurd och AFC Eskilstuna i fotbollen som varit flyttfåglar, annars är det ovanligt?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: "Föreningslivet i USA och i Sverige är väldigt olika. Bara det att man flyttar lag kors och tvärs. Det är väl Dalkurd och AFC Eskilstuna i fotbollen som varit flyttfåglar, annars är det ovanligt?"

Finns inget föreningsliv i USA.
Allt är business dollar i USA. så om ett lag går dåligt flyttar man till nästa stad (Stat),
Sen har vi undantaget i NHL the original six.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: De nordamerikanska proffsklubbarna är ju inte föreningar som vi ser på föreningar, det är snarare företag med ett representationslag. Man får väl bara acceptera att saker och ting är helt annorlunda där borta än här hemma. Det är antagligen bra för vår hockey också att det finns en så rik och prestigefull liga att sträva efter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: Kommer nog hit också vad det lider. Uppsala får plötsligt slut på trottoarkanter, lägger ett monsterbud på en lantsortsklubb - vips så spelar Gränby Blue and White Knätofs Stars i SHL. Knäckebrödsreklam första åren - därefter högstbjudande för minimal plats på reklampusslet på dräkterna.
Kommentera