Brynäs IF

723257 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2714094

Sv: A propósito de nada
Peja: "de ansvariga cheferna borde kunna jobba fortlöpande med den här typen av saker utan att ta in en extern konsult."
100% enig. Det gäller så klart inte bara Brynäs. Men jag har själv ingen särskilt bra historik av chefer hanterar sånt här eller ens vill ta i det med tång. Det är en av anledningarna till att jag blev fackligt aktiv en gång i tiden (är ej det längre efter att ha bytt bransch).

"Har du någonsin jobbat på ett företag som har tagit in en extern konsult för att jobba med värdegrunden?"
Nuvarande företag saknade värdegrund och lät ett konsultföretag göra det så sent som i slutet av 2022 (det blev klart då). Så ja (jag förstår att det är ovanligt dock). Vi runt 9-10 tusen anställda (totalt).

De flesta arbetsplatser jag varit på har dock ingen uttalad värdegrund alls vad jag vet. Betyder inte att det varit dåliga arbetsplatser för det dock så klart. De flesta människor vet hur man beter sig vare sig man har en värdegrund eller ej. Och de som inte vet kommer ändå inte bry sig om en värdegrund som ingen bryr sig om att följa upp ändå (min erfarenhet och åsikt, inget mer än så).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: Som sagt att ta in en konsult bara påvisar att du saknar kompetens i föreningen eller företaget och du är på djupt vatten och saknar en flytväst.
Min åsikt konsulter är för ett företag eller förening som håller på att sjunka och konsulterna är sista räddningen.
Kommentera