Brynäs IF

723257 inlägg · 7955 ämnen

Inlägg #2714098

Sv: A propósito de nada
Gavve: Som sagt att ta in en konsult bara påvisar att du saknar kompetens i föreningen eller företaget och du är på djupt vatten och saknar en flytväst.
Min åsikt konsulter är för ett företag eller förening som håller på att sjunka och konsulterna är sista räddningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J-S: Konsulter tar man in för ett tillfälligt projekt (kan omfatta flera år) eller liknande när man behöver specialistkompetens man själv saknar för att klara av att få det gjort. T ex Microsoft ska bygga en fabrik - bygga fabrik är ej Microsofts (”Pyttemjuks”) kärnverksamhet.
Annat exempel är att man har en egen arbetstyrka (t ex ingenjörer) som bas men ett visst antal konsulter som komplement som ”man andas med” som flexibilitet när efterfrågan varierar uppåt eller nedåt.
Ser inget negativt i detta.
(Dessutom är det enkelt för uppdragsgivaren att få konsulter att göra sitt jobb utan tjafs om man ska vara cynisk 🙂)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: ” Som sagt att ta in en konsult bara påvisar att du saknar kompetens i föreningen eller företaget och du är på djupt vatten och saknar en flytväst.
Min åsikt konsulter är för ett företag eller förening som håller på att sjunka och konsulterna är sista räddningen.”

Okej! Så för att sammanfatta, Brynäs kan aldrig ta in konsulter oavsett behov. Man kan inte heller rekrytera för det är förknippat med risk, dock ska all kompetens finnas inhouse, samtidigt som man ska ha en smal organisation för att få mer utrymme till spelarvärvningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: En fråga för att avsluta denna diskussion. Om Brynäs sagt att de anlitat Centrum för Högpresterande System AB (CHPS) istället för att säga "En konsult hjälpte oss med X eller Y" så hade du varit okej med det?

För det är ju nämligen vad Brynäs gjort här. De samarbetar med/anlitar CHPS och är öppna med det. Att det finns konsulter där är MITT ord och något de (CHPS) skriver om på deras hemsida bara.

Det är lite som att alla kommuner/regioner (T.ex. Region Stockholm och Skåne) skulle få skit för att de samarbetar med Atea (Atea har 1000+ konsulter). Det för mig är en helt tokig tanke bara men jag accepterar att du inte håller med. :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: När det gäller dom här frågorna tror jag helt tvärt om. Det måste vara en person utifrån som inte har en massa gamla kontakter och vänskapsband som gör att det kan bli svårt att visa på felaktigheter i verksamheten utan att det blir jobbigt. Man får en mer objektiv och samlad bild och kan hitta andra vägar framåt. När riktningen är utstakad så får Brynäs i det här fallet ta taktpinnen och driva det framåt då de ska ha fått den kompetens som krävs för det under vägens gång.
Kommentera