Brynäs IF

718207 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2714114

Sv: A propósito de nada
KulaShaker: ”J-S: Att jag påpekade vad du faktiskt skrivit, inget annat!
Jösses”

Om jag missuppfattat och varit oförskämd i mot dig så ber jag om ursäkt.
Jag trodde det var uppenbart vad skrev om konsulter och kostnad osv,
men om jag var otydlig så ber jag om ursäkt och om du vill så kan jag förtydliga det?
Ha en fin kväll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J-S: Det är uppenbart att du inte har en susning om hur konsulter ska användas. Det är även en skröna att konsulter skulle vara speciellt mycket dyrare än tills vidare anställda, men du glömmer väl så klart de sociala avgifterna…

När det gäller att ta in konsulter ser jag 2 användningsområden.

1) Du ska starta ett projekt där specialistkompetens saknas inom organisationen. Definitivt inget ovanligt, inte ens på större företag.

2) Du behöver täcka upp för tillfälliga toppar. Antingen om man har en verksamhet som exempelvis ökar rejält i omsättning/arbete i Q2. Alternativt som nu, då stor del av ordinarie personalstyrka är på semester. Absolut inget ovanligt att ta in en resurskonsult då.

Vad gäller CPHS så har jag själv jobbat på ett par företag där vi tagit in dom som en del i fortsatt chefsutbildning. Jag har fått många tips och trix under dessa som jag haft nytta av i min vidare karriär hur man ska bygga ett högpresterande lag.

Avslutningsvis så talar du ju fullständigt emot dig själv när du säger att Brynäs ska ha en slimmad organisation och satsa precis allt krut på spelartruppen. Samtidigt ska precis all kompetens finnas in-house. Det blir ju liksom en omöjlig ekvation…

Jag tycker det är helt rätt att Brynäs satsat både pengar, tid och kraft på dessa områden då det varit uppenbart att något varit ruttet i föreningen över tid..

Mina 2 cent…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Konsulter är användbara när behovet av resurser (kvantitet) eller behovet av viss kompetens varierar över tid.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Ingen fara, reagerade bara på att du planterade åsikter om saker jag inte hade kommenterat 🙂
Kommentera