Brynäs IF

722757 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2714220

Sv: A propósito de nada
J-S: Vänta här nu. Menar du på fullaste allvar att du tror att konsult är en egen yrkesgrupp? Du förstår väl att även elektriker, projektledare, truckförare och it-forensiker (som jag är) också kan vara konsulter? Jag har en fast tjänst (ej som konsult) och kan samtidigt jobba på sidan om med konsultuppdrag t.ex.

Om en truckförare är anställd av t.ex. Lernia/Poolia så är personen en konsult även om den jobbar som truckförare där den är uthyrd.

Edit:
sv.wikipedia.org/wiki/Konsult
Om du har så mycket erfarenhet som du säger kanske du inte behöver läsa detta. Men detta är en bra introduktion till konsultbranschen. Där står det t.ex. att en konsult inom juridik kan vara advokat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Gavve: ” En konsult är en yrkesutövare som arbetar som specialist inom ett visst område,[1] ofta inom till exempel teknik och ekonomi. En konsult inom juridik kan vara advokat, men behöver inte vara det. I ingenjörsbranschen är det vanligt att arbeta som ingenjörskonsult.”

Så du menar på fullaste allvar att ett företag anlitar en truckförarkonsult som kommer in och kör truck i två veckor,
Det kallas inhyrd personal, i alla fall i min värld,
Men möjligen anlitar konsulten truckförare mm för ett uppdrag han är anlitad att göra så mer kostnad eller?
Du blandar i hop päron och äpplen hur jävla svårt ska det vara.
Läs på om yrkeskategorier som anlitas som konsult.

Och ja jag har troligtvis 100 gånger mer erfarenhet än dig som anställer en konsult för att köra truck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Självklart finns massa olika typer av konsulter. Det intressanta i den här kontexten (Brynäs) är ju vilken kompetens Brynäs har tagit in på konsultbasis och varför man har gjort det.
Kommentera