Brynäs IF

724869 inlägg · 7958 ämnen

Inlägg #2714218

Sv: A propósito de nada
Jugge: ” Det är uppenbart att du inte har en susning om hur konsulter ska användas. Det är även en skröna att konsulter skulle vara speciellt mycket dyrare än tills vidare anställda, men du glömmer väl så klart de sociala avgifterna…”

Bra och kul att du gillar konsulter,
Det spelar ingen som helst roll vad din åsikt är gällande konsulter du får gärna tycka och tänka precis vad du vill.
Min erfarenhet av konsulter är att dom kostar mycket pengar och när dom lämnar mår oftast företaget föreningen sämre än när dom anslöt, (kallas erfarenhet)
VILKET INTE ÄR EN SKRÖNA
Sen verkar vissa personer blanda ihop konsult med andra yrkesgrupper som elektriker truckförare, tre helt skilda yrkesgrupper. En konsult är inte elektriker eller truckförare.
Verkar som många här på HS har svårt skilja på yrken Jugge included.
Ha en fin kväll Jugge
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J-S: Vänta här nu. Menar du på fullaste allvar att du tror att konsult är en egen yrkesgrupp? Du förstår väl att även elektriker, projektledare, truckförare och it-forensiker (som jag är) också kan vara konsulter? Jag har en fast tjänst (ej som konsult) och kan samtidigt jobba på sidan om med konsultuppdrag t.ex.

Om en truckförare är anställd av t.ex. Lernia/Poolia så är personen en konsult även om den jobbar som truckförare där den är uthyrd.

Edit:
sv.wikipedia.org/wiki/Konsult
Om du har så mycket erfarenhet som du säger kanske du inte behöver läsa detta. Men detta är en bra introduktion till konsultbranschen. Där står det t.ex. att en konsult inom juridik kan vara advokat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Dock är ju inte dina erfarenheter särskilt representativa i det stora hela. Vore intressant att få veta hur många konsulter du haft att göra med, för att få en bättre bild. Med det sagt så är inte dina erfarenheter heller irrelevanta. Men man kan inte generalisera utifrån en persons erfarenheter.
Kommentera